Vil du vinde 10.000 kr til Albatros rejser?

Når det at græde bare ikke er nok ….

 

Puha, dette indlæg er rigtig svært for mig at skrive om.. MEN, jeg vælger at åbne mit hjerte op da jeg er sikker på at rigtig mange mennesker kan relatere til det!

fuck-cancer-85786337

Jeg mener det var den 4-5 Marts 2014, at vores verden blev vendt op og ned på et splitsekund. To uger forinden havde Victor og jeg været i Jylland med min far (stedfar, men kalder ham for far) og besøge min mor i en weekend. Min far fortalte at han havde lidt mave problemer og at det havde stået på i en måneds tid nu, men at lægen mente det ikke var noget at være bekymret for. Han fik bare nogle Husk piller som han skulle spise dagligt og så skulle det nok hjælpe på hans mave problemer! Vi kørte hjem om søndagen og dagligdagen begyndte igen om mandagen.

Mandagen ugen efter, snakker vi så i telefon sammen hvor han fortæller mig at han har ligget syg de sidste 5 dage med høj feber og mave kramper (min far er aldrig syg!!). Vi begge snakker om at der må være noget mere galt, for man kan sgu da ikke rende rundt og have ondt i maven i over en måned uden at der er noget galt!! Han ringer til sin læge dagen efter og ber’ ham om at blive undersøgt igen, da det ikke er normalt at have det sådan. Lægen tager selvfølgelig imod ham med det samme, hvor han sender ham videre til Køge hospital for at få taget nogle blodprøver. Senere samme dag får min far af vide at han skal indlægges pga de skal tage nogle flere prøver på ham (som faktisk først skal tages morgenen efter). Min far spørger om han ikke bare kan få lov til at sove hjemme og møde op på hospitalet morgenen efter – men det kunne han ikke!

Jeg kan huske at min far ringer til mig og fortæller mig at han skal indlægges, han ved ikke rigtigt for hvad, men kun fordi at de skal tage nogle flere prøver. Jeg kan høre på hans stemme at han ikke tror det er noget alvorligt, så det får mig ikke til at blive vildt bekymret. Min far er altså 47 år, han er fucking frisk, altid glad, ikke-ryger og dyrker meget motion – så hvorfor skulle vi tro at han er alvorlig syg?! Jeg ved, at vi allesammen ikke troede det ville være noget alvorligt. Jeg kan huske at jeg stod i badet om aftenen og tænkte, ‘lad det bare være alt andet en cancer, for det kan man blive rask af’.

Dagen efter ringer min mor så til mig og siger at de har fået svar fra nogle af prøverne og at det ikke ser godt ud. Herefter fortæller hun mig at de har fundet nogle cancer celler i prøverne, så han skal blive på hospitalet og de skal tage endnu flere prøver. Lige dér, i et splitsekund, blev min verden et forfærdeligt sted at være og jeg glemmer ikke følelsen af afmagt og sorg på samme tid. Jeg brød fuldstændig sammen og vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv. ‘Det er simpelthen løgn det her, det sker bare ikke for os, IGEN’. Det skal lige siges at sidste år fik min mormor konstateret kræft og min elskede farmor døde af kræft (RIP, jeg savner dig hver dag!) Min fantastiske mormor kæmpede mod kræften og fucking vandt over den og er den dag idag tilbage på sit arbejde endnu stærkere. Så det kan godt lade sig gøre at vinde over kræften, det er bare ikke så tit de historier man hører om.

Det at være utrøstelig og samtidig skulle tage vare på sit barn er umenneskeligt!! Min lille baby skal ikke se mig græde, for selvom han kun var 5 mdr. på det tidspunkt – forstår de meget mere end hvad man lige går og tror. Så jeg var nød til at tage mig sammen, da jeg samtidig synes det var ubehageligt at mit barn skulle se mig sådan. Så jeg gik fra gråd til spasmager på 2 sek. (virkelig syrealistisk)!

En halvanden måned efter holder vi Victors barnedåb, en begivenhed jeg aldrig havde troet min far ville gå glip af. Jeg ved at han havde det rigtig svært med at han ikke kunne være der, for det er jo en ligeså stor dag for ham som morfaren som det er for mig som moren!

Jeg tror ikke jeg vil gå så meget i detaljerne fra nu, for ellers bliver det her indlæg meget langt. Men det viser sig så at han har mave cancer, i HELE maven og at han er uhelbredelig!! WTF!!! Det sker sgu da ikke for en mand, som stadigvæk har hele livet foran sig og som altid hjælper alle andre når de har brug for det. Livet er så fucking uretfærdigt at det halve kunne være nok. I løbet af alle disse måneder har han vidst ligget på 3 eller 4 hospitaler og tabt halvdelen af sin normal vægt, alt imens han får kemo. Status lige nu er at han ligger på Hospice i jylland, en halv time fra mor. Det er et rigtig godt sted, alt er nyt og lækkert og sygeplejerskerne er meget søde. Vi er allesammen rigtig glade for at han ligger dér i stedet for på et klamt og slidt hospital. Her har han endda sit eget værelse (som er ligeså stor som en 1-værelses lejlighed) og toilet. Nu tænker i sikkert, ‘Hospice?! Er man så ikke ved at dø?!’. Men det er man ikke nødvendigvis, mange bliver også udskrevet fra et hospice igen. Et ordsprog siger ‘man tager ikke på hospice for at dø, men for at leve godt indtil man dør’ – og så må man selv takle hvordan man forstå det ordsprog.

Det at skulle se sin far syg og svag er noget af det der har gjort jeg ser anderledes på livet nu. Jeg prøver så godt jeg kan at være glad hver dag, leve i nuet og nyde min fantastiske søn samt familie. Det er ikke altid lige nemt, men jeg gør det bedste jeg kan. Den dag idag er jeg bare super lykkelig over at vi nåede at holde jul med min mor & far OG Victor, inden han blev syg. Jeg ser desværre ikke min far så tit som jeg ville da han ligger i Jylland, men når jeg så gør, nyder jeg det med alt hvad jeg har i mig. Hader at gå derfra fordi jeg ikke ved hvornår jeg ser ham igen, eller om jeg kommer til at se ham igen!! Nu skal jeg heldigvis over og besøge ham i næste weekend <3

Jeg græder tit over at han er uhelbredelig syg og jeg er så bange for at miste ham. Han betyder så meget for mig og har gjort mig til den jeg er idag. Uden ham ved jeg virkelig ikke hvordan jeg skal komme videre med mit liv. Puha….. Det er ikke nemt for mig at skrive om det her…. Jeg har altid forestillet mig at han skulle føre mig op ad kirkegulvet (sammen med min biologiske far) og det at den mulighed måske ikke kommer, gør mig så ulykkelig. Jeg har stadigvæk et håb om at han går hen og bliver så rask, at han kunne være syg hjemme og nå at se Victor vokse op. Det håb vil altid være i mig!

Jeg vil slutte det her indlæg nu da det går for dybt ind og rammer mig til et punkt hvor jeg føler mig rigtig svag. Jeg håber at dette indlæg kan hjælpe dig derude, til at vide at du ikke er alene i denne situation – om det er en bedstemor, far, søster eller ven der er syg med cancer.

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

44 kommentarer

  • Julie

    Hej Line Sofie.
    Jeg har selv lige mistet min far til kræft 3 uger efter hans 46 års fødseæsdag.
    Det er forfærdeligt at tænke på at min far aldrig kommer til at se de børn jeg engang skal have.
    Han lå også på hospice og det er den bedste slutning han kunne få på livet når han nu skulle gå hen og få kræft, for det var selvfølglig ikke en værdig slutning. Han var frisk, sund og motionerede meget – så giver dig ret i at der ingen retfærdighed er til.
    Jeg håber din far får en god afslutning på livet. Man kunne håbe et mirakel skete og kræften forsvandt.
    Mvh Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hej Julie
      Det er jeg meget ked af at høre, håber at i som familie står sammen <3
      Jeg er selvfølgelig glad for at min far nåede at møde Victor, men man kan ikke lade være med at tage skridtet videre – til at han nu skal se ham vokse op osv. Jeg har forstået nu at min far aldrig kommer til at blive rask, men hvis han bare kunne leve med den, ville jeg blive lykkelig!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det fint skrevet, Line Sofie.
    Jeg har ikke oplevet nogen tæt på få kræft, men deriomod havde lægerne en mistanke om min mor havde livmoderkræft. De tanker jeg nåede at tænke og den skræk jeg nåede at føle, var ulidelig. Så jeg tør slet ikke forestille mig den kamp du kæmper med de tanker og følelser hver dag. Derfor synes jeg også det er utroligt flot at du sætter dig selv til side, når du er med din søn. Man er slet ikke i tvivl om hvor meget du holder af og værdsætter din familie. Flot af dig at åbne sådan op på din blog. Jeg synes virkelig det er ret at læse en blog med en så jordnær person, som oven i købet tager sig tid til at besvare alle kommentarer. Jeg sender en masse tanker. Stort knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tak, det betyder meget for mig!
      Det er utroligt skræmmende hvor hurtigt livet kan vende op og ned på det hele, så kan sagtens sætte mig ind i hvordan det må have været for dig og hele uvisheden omkring dette. Jeg sætter stor pris på dine søde ord om min blog og jeg, det er altid rart når man er lidt nede.

      Ha’ en dejlig dag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malue

    Hej Line Sofie

    Av, dit indlæg ramte mig lige, og du skriver mange af de ting, jeg selv ikke kan sætte ord på.

    Min far har haft lungebetændelse 3 gange på 2 år, han er 50 år, kæmpe antiryger, cykler over 250 km. om ugen og går altid udenfor og arbejder på vores forældres gård. Efter hans tredje omgang lungebetændelse blev han sendt videre i systemet til undersøgelser, og det hele gik pludselig meget stærkt… Min far fik i sidste konstateret uhelbredelig kræft i hans lungerod. At få sådan en besked… Fars pige og ens helt man altid har set op til, min verden ramlede helt fuldstændig. Han skal i gang med kemo om en uge, og jeg kan slet ikke have tanken om, at min pappi er syg, for det er han, ligesom din, aldrig.

    Sender positiv energi i din families retning og håber på, at I kommer til at have mange flere gode stunder sammen! 🙂 Hvor er det godt, at han er kommet på hospice. Min morfar havde sin sidste tid der sidste år, og de var bare så gode mod ham, og han havde det så godt til det sidste.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hej Malue,

      forfærdeligt!! Det er jeg virkelig ked af at høre. Håber din far reagerer positivt på kemoen, det er trods alt den der giver en håbet tilbage. Husk at det er helt okay at græde og blive vred på hele verden. Men husk også at se på ALLE de lyser sider ved livet, ved din familie og ved din far. Det aller vigtigste er at i ikke ændre jer som person overfor ham! Giv ham jeres livsglæde som han måske ikke har lige pt.
      Sender masser af positiv energi tilbage til jer!

      Husk at giv et smil idag, det letter op på så meget 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • louise

    elsker når der bliver skrevet lige ud af posen og så selvom det er en forfærdelig historie denne gang :/ håber på det bedste.. Men endelig en blog som også er personlig helt ned på alm. menneske niveau.. 🙂 Glæder mig til at læse mere..

    Mange cyber knus fra en ny fast læser. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Mange taak Louise, det gør mig super glad at læse!!
      tak for støtten 😉

      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Musling, det er rigtig fint at du har fået skrevet/ råbt det ud i verdenen. -Det har man nemlig brug for <3 Mor

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tak mor! <3 Elsker dig

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Jeg har desværre slet ikke noget “helbredende” at sige, men hold op, hvor jeg håber og ønsker alt det bedste for jer – for jeres elskede mand, far og morfar… Selvom jeg slet ikke kender jer, tænker jeg på jeres situation og jeg vil sende jer alle de bedste tanker, der overhovedet findes – og med de aller-lykkeligste forhåbninger om bedring, sender jeg jer de kærligste tanker… KH Louise.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Kære Louise,
      Mange tak for dine søde ord! Det varmer meget at høre. Håber du får en god dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lykke

    Hej Line Sofie.

    Jeg ville allerhelst have skrevet en privat mail til dig, men af åbenlyse årsager bliver det her. Jeg tror muligvis at årsagen til at jeg havde foretrukket en privat mail, er at emnet er så privat og følsomt for mig. Jeg mistede nemlig selv min far til kræft – lungekræft. Jeg var kun 13 år gammel og hele forløbet tog kun lidt over en uge, så det gik meget stærkt. Det et tydeligt for mig hvordan situationer som disse, påvirker vores væsen resten af livet, præcis som du skriver. Jeg er 24 år i dag, og stadig har jeg ikke accepteret at han er væk – for altid. I hverdagen kører tingene derud af, så hvor skræmmende det end lyder, så fylder hverdagslivet så meget at man nogen gange kan glemme at være ked af det, og at give sig tid til acceptere den givende situation. Det er 11 år siden og jeg kan stadig stå og kigge på min fars grav og tænke ”tænk at han virkelig er død”, ”hvorfor var han der ikke til min konfirmation?”, ”hvem skal føre mig op af kirkegulvet?”, ”mine børn vil aldrig have en morfar”, osv. Det er skrækkeligt. Det mest skrækkelige er dog, at jeg næsten ikke kan huske ham, fordi jeg var så lille. Dog har det gjort at jeg ALDRIG glemmer at fortælle mine nærmeste relationer hvad de betyder.

    Jeg håber at din far klarer det og kan leve videre med kræften, for din, din families og vigtigst, for hans egen skyld. Det lyder til at I har meget kærlighed i jeres familie, det er så værdifuldt.

    Tak for din blog, tak for dit rørende og personlige indlæg, og tak for dig.

    Kærligst.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hej Mette

      Tusinde tak for din ærlige og meget smukke kommentar! Aller først vil jeg gerne kondolere over dit tab, selvom det er lang tid siden. Men kunne forestille mig at det føles som igår? At det kun tog en uge for jer er jo umenneskeligt, man vil jo også gerne lige nå at forstå at han er syg – inden han går bort. Tror aldrig man vil kunne acceptere tabet, men at man kun lærer at leve med det. Men du har ret, hverdagen kører bare på repeat og nogle gange glemmer man tid og sted. Sådan er det også her, og så får jeg VIRKELIG dårlig samvittighed over at min far ligger i syg i den anden ende af landet.

      Vi kæmper og holder humøret højt, selvom det til tider er rigtig svært!! Heldigvis har jeg en mor som er utrolig god at snakke med <3

      Tak for dine søde ord, de rammer lige det rigtige sted indeni. Du er en af grundende til at jeg gider være så ærlig som jeg er, så tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Lykke

      Du har helt ret. At det kun tog en uge, gør følelsen af at det skete igår endnu stærkere, fordi jeg ikke fik muligheden for at vænne mig til tanken og situationen, samt acceptere det indeni mig selv. Men så igen, så går den ene dag efter den anden og tiden læger alle sår. Det er kun arret og minderne man er efterladt med, som i de travle dage kan give et stik i hjertet, og ellers kun når man har et fredeligt øjeblik.

      Jeg kender til den dårlige samvittighed – det er desværre næsten helt trist, at man kan få dårlig samvittighed over at man ikke sidder helt ødelagt på gulvet, eller ikke – som du siger – er lige rundt om hjørnet. Det burde jo ikke være sådan. Hvis du er 100% tilstede når du enten snakker med ham eller er hos ham, så har du ikke grund til at have dårlig samvittighed.
      Men det er dejligt at høre at du holder humøret højt. Dine smil er i hvert fald ægte når du deler billeder af dig, din kæreste og Victor.

      Ja, jeg blev nød til at svare dig. Jeg har virkelig respekt over at du har overskud til at svare så sødt og ærligt på dine mange kommentarer. Meget imponerende.

      Kærlighed og overskud i din retning.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Dele af mig af rigtig glad for at det ikke har taget min far en uge og at han stadigvæk er her, netop så vi allesammen har kunnet vænne os til tanken om at han er syg. Men andre gange havde man håbet på det andet, fordi man ved han lider og fordi man ved at han ikke har lyst til at skulle blive passet – det er jo ikke et værdigt liv for nogen (og slet ikke når man stadigvæk er så ung). Men igen, det at han stadigvæk er her endnu giver mig håb!
      I forhold til det med dårlig samvittighed, så ved jeg jo godt at min far gerne vil have at jeg skal nyde livet trods hans sygdom og at jeg netop ikke skal sidde og græde dag ud og dag ind. Men nogle gange når det går “alt for godt” hos mig sniger den dårlige samvittighed sig ind igen, men sådan vil det vel altid være?
      Hehe tak, jeg er bare glad for at i gider skrive til mig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • louise

    Hej Line sofie..
    Shiiit det var godt skrevet , og du har sikkert overtrådt dine grænser ved og skrive det.
    Kræft er bare lort, rent ud sagt.
    Min mor fik kræft som 41 og døde som 42 årig.. Jeg var 7 eller 8, og føler slet ikke jeg lærte hende og kende. Jeg husker hende
    Slet ikke.. psykologer mener at jeg har fået et slags hukommelses tab pga hendes død..
    Men nok om det. Jeg tager virkelig hatten af for at du fortæller os din historie..
    Jeg så dig i paradise hotel, og synes bare du virkede så rar og behagelig, så nu er det rart at kunne læse lidt om dit liv. Og selvfølgelig din dejlige søn. Følger dig også på instagram, kan ikke lade vær med og smile af de billeder du lægger op af din søn.
    Nu vil jeg slutte, men husk nu og nyd din dag, din far og dit liv. Knus Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hej Louise

      Jeg er ked af at høre tabet på din mor, det burde slet ikke ske så tidligt for nogen her i livet! Kan godt forstå du ikke føler du lærte hende at kende, du var jo også meget lille – og at miste noget så betydningsfuld i så ung en alder må have været hårdt!
      Tak, det er jeg glad for at du synes. Det dejligt at i synes min blog er værd at læse 🙂
      Jeg nyder hvert sekund med dem jeg elsker og må du huske at gøre det sammen. Knus LS

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Puha. Dette indlæg rammer hårdt.
    Først og fremmest er jeg meget trist på dig og din families vegne, det er noget møg altså!
    Min morfar døde i juni af lungekræft efter en kort sygdomsforløb.
    Nu har vi fået nyheden om, at min mormor også har lungekræft.
    Det er bare så møg uretfærdigt altså. Det er en lorte sygdom 🙁
    Så tak fordi du er ærlig omkring hvor hårdt det er med sygdom i familien.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Årh det er jeg ked af at høre! Jeg mistede selv min farmor til kræften sidste år, så kan sagtens sætte mig ind i hvor hårdt du må have det. Nu må vi bare håbe på at din mormor er stærk og kan overvinde den dumme lorte sygdom!!
      Tak fordi jeg nåede ud til dig, det er dejligt når i skriver tilbage til mig. Håber på alt det bedste til dig og din familie.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jørgen H

    Flot skrevet, cancer er lort med lort på og rammer pludselig mens du mindst venter det. 20 sep er det 2 år siden jeg mistede min far til cancer. Der gik 5 uger fra de første symptomer til løbet var kørt, først bagefter fandt man ud af at hans bufspytkirtel var ædt op. Han døde på min forældres 43års bryllupsdag, og blev bisat på hans 65 år fødselsdag. Jeg føler jeres smerte, bare det at læse dit indlæg fik sgu en tåre frem, lige nu går i igennem helvede. Hold fast i det positive i hverdagen (din søn) han vil hjælpe dig gennem sorgen, min knægt var pudsigt nok samme alder som din er nu, dengang

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hej Jørgen,

      tak, det var sødt af dig. Havde bare brug for at komme ud med det, selvom jeg stadigvæk var “bange” for at skrive om det. Jeg er glad for at jeg har nået ud til så mange af jer!
      Puha, det var også forfærdeligt. 5 uger er jo ingenting og hvor er det altså urimeligt. Min søn er klart min sol på en overskyet dag, han bringer et smil på min læbe hver dag – ved ikke hvad jeg skulle gøre uden ham.

      God aften.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • CA

    … Dét var et meget ærligt og rørende oplæg.! Jeg er ked af det på jeres vegne men det vigtigste nu er at få så mange gode stunder sammen som muligt 🙂 min største frygt er at én af mine forældre ikke når at opleve mit barns opvækst.. (Og jeg er ikke engang i nærheden af at få en baby ☺️)
    Puha,ligger og får en klump i halsen :-/
    Sender positive tanker til jer alle 🙂
    Kram Chaline

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tak smukke! Ja jeg ved godt jeg selvfølgelig bare skal være glad for at han nåede at møde Victor, men man kan ikke lade være med så at ønske sig det næste – som er at han skal se ham vokse op og blive en ung mand 🙂
      Tak for dine tanker, de varmer meget!
      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Rigtig flot skrevet. Min far blev sidste år ramt af to blodpropper i hjernen, den første var så slem så han mistede evnen til at tale og er lam i højre side. Det vendte også fuldstændig op og ned på mit liv, og jeg ønsker ikke for nogen andre at de skal opleve deres forældre så syge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tak..
      Det er jeg ked af at høre! Håber at i bevarer det positive i livet trods hans tilstand.
      Sender tanker til dig og din familie!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ane

    Ugh. Dit indlæg er rammende. Min far døde i torsdags af kræft.
    Han var uhelbredeligt syg, og det går bare så stærkt. I december 2012 blev han erklæret rask efter 6 ugers stråling.
    December 2013 bliver han indlagt med lungebetændelse, og er på sygehuset indtil marts i år, hvor de så konstaterer at han har kræft og han bliver sendt hjem for at dø.
    På bare 1 år gik han fra cancerfri til terminal. Og nu er han så død.. For bare to uger siden virkede han frisk og normal.

    Jeg vil råde dig til at ringe rigtig meget til ham og skrive breve. Hvis han dør pludseligt (som min far gjorde) er det så nemt at bebrejde sig selv, at man ikke var der nok og alt muligt andet. Man bliver overvældet af dårlig samvittighed oven i sorgen, og det gør det bare meget værre.

    Jeg ønsker dig og din far al mulig held og lykke, og at din far stadig har lang tid igen. Man kan sagtens være terminal og leve i 10 år 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Puha, det er jeg virkelig ked af at høre! Sikke en historie!! Håber du og din familie kommer igennem sammen og tænker på alle de positive og sjove ting i har lavet sammen.
      Jeg skriver rigtig tit sms’er til ham og samtidig sender billeder af min søn til ham, så han ved at jeg også tænker på ham. Det er ikke så tit vi taler i telefon sammen da han ikke kan overskue det, eller har for ondt til at kunne tale. Så bare det at jeg sender ham en sms her og der gør selvfølgelig også at jeg ikke har så dårlig samvittighed hele tiden. Han ved også godt at jeg besøger ham så tit jeg kan og det er det vigtigste <3
      Tusinde tak for dine søde ord, håber også vi har ham i lang tid endnu 🙂
      – og al held og lykke til dig og din familie.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har lige mistet min morfar til lungekræft og har efter tabet af ham fået melding om at to andre familie medlemmer er ramt af brystkræft og prostatakræft. Brystkræften fik de fat på i tide og det ser lyst ud, men synes det har været hårdt at få de to meldinger med en uges mellemrum, når jeg lige nogle måneder inden havde mistet min elskede morfar til den forbandelse :’/ ..

    Føler med dig og ønsker kun det bedste for dig og din familie <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hej Bella

      Det gør mig ondt at høre! Jeg ved 100% hvordan du har det. For LIGE efter min farmor var gået bort af kræft fik jeg nemlig af vide at nu havde min mormor fået kræft. Men heldigvis blev det også opdaget i tide, de en operation og efterfølgende behandling kunne gøre hende rask.

      Håber alt det bedste for dig og din familie og at i kan overvinde det sammen.. <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mormor

    Godt formuleret og skrevet skat du rammer lige hoved på sømmet.
    Elsker dig, møs mormor.
    PS. Var det ikke godt at få sat ord på de mange følelser man går og tumler med ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tak momse. Jeg er også helt overrasket over den respons jeg har fået herinde, det er dejligt!
      Jeg elsker også dig <3
      Jo det var rigtig dejligt at få sat ord på det, det lettede lidt på det hele.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Kære Linesofie. Jeg sender dig og din familie de varmeste tanker i denne meget meget svære tid. Det er aldrig nemt, at være pårørende til en kræft patient og slet ikke i det stadie han er i. Jeg håber dog at I stadig får mange gode og sjove stunder og om ikke andet end, at han kan få dig op af kirkegulvet. Heldigvis er hospicer noget af det bedste sted der findes – faktisk kommer mange i bedring fordi der er den ro på stedet som der er. Det er en ro som ikke kan beskrives, men man ved den findes når man har været på besøg.
    At få sat ord på sine følelser er mange gange det bedste at gøre og det gjorde du og du gjorde det rigtig godt. Mange gange er det også heldbredende som pårørende.
    Jeg har selv været i situationen – i 2011 (dagen før min fødselsdag) fik vi den værste besked. Min svigerinde på 24 og mor til mine to niecer fik konstateret kræft og det var i sådan en grad, at de ikke vidste om hun overlevede. Den dag i dag ved de stadig ikke om det er en graviditet som er gået i sig selv eller om der var noget efter hun havde født den sidste. Hun kom i behandling og fik faktisk flere forskellige slags kemo’er. Julen 2011 fik hun og min bror den værste besked: At hvis hun ikke “tog imod denne kemo positivt”, så kunne de ikke gøre mere. Heldigvis reagerede hun positivt på det og er i dag kræft fri – hun går stadig til undersøgelser, men hun får ikke mere kemo. Desuden fik de dommen: at de ikke kunne få flere børn. Indtil hun stod med en positiv test sidste år – overlegen var bange for, at kræften var vendt tilbage og kiggede noget så mærkeligt da de scanner hende. Der lå en lille baby med hjerteblink og det hele – så meget for, at de ikke kunne få flere. En rigtig mirakel baby 🙂 Et tv hold fulgte hende og det blev vist i det lokale tv program – det var deres måde at få det bearbejdet på. Jeg tvinger mig selv til at se det indimellem, fordi det var en hård periode for os allesammen og især for dem og pigerne.
    Anyways: et lille sidespring, men ville bare fortælle at du ikke er alene og sender dig derfor det største og varmeste knus med ønsker om at det hele nok skal gå. Det er en svær tid, men I skal nok komme igennem det – selvom det ser sort ud.
    Ingen ord kan desværre slå til i denne situation.
    Varme knus Heidi

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Kære Heidi,

      Hold da op en forfærdelig/FANTASTISK historie!! Det må have været meget hårdt for jer allesammen, det er noget af en rutsjebanetur. Men hvor er det fantastisk at han blev gravid alligevel <3

      Tusinde tak for dine tanker og søde ord, det er lige hvad jeg har brug for i denne svære tid. Håber at du og din familie har det godt, trods jeres op- og nedture!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • louise

    Åh bliver helt rørt af at læse din historie.
    Mistede selv min farfar i en alt for ung alder han døde af lunge cancer. Og det var en meget hård tid for mig, min farfar var som min anden far var på ferie hos min farmor og farfar i flere dage i ferie perioderne og nød det i fulde drag, men noget at jeg ikke fortryder i den forbindelse var at jeg kom ind og så han da han var gjort i stand jeg fortalte ham hvad han betød og at han hele tiden ville være ved min side, ved det kan lyde mærkeligt at snakke til en der er død men den dag i dag er jeg virkelig glad for at jeg fik lettet mit hjerte overfor ham en sidste gang

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Det kender jeg alt til! Det er så hårdt at miste noget man stod nær. Det er som om at miste en dem af sig selv!
      Det skal du slet ikke synes er mærkeligt, for jeg har selv gjort det samme – både med min farmor og farfar. Det er så vigtigt for mig at jeg altid får det sidste farvel og den sidste berøring – så jeg kan godt forstå at du gjorde det <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hej Line Sofie.
    Er ked af at høre der i skal gå igennem, men det lyder som om at i har et stærkt bånd i familien! Udnyt det! Det er guld værd når tingene brænder på.

    Samtidig vil jeg råde dig til ikke at skjule at du er ked af det overfor din søn. Det er et rigtig vigtigt punkt i deres udvikling at de erfarer forskellige følelser og sindstilstande, og lærer at det er okay at være ked af det. Og så fremmer det også deres udvikling af empati. Ja sorry mit pædagogisk/psykologisk kævl, men det er bare så svært at skulle skjule og foregive at være glad når man er dybt ulykkelig. Der er ikke grund til at gøre det sværere for dig selv! Selvom han ser dig ked af det, vil han også erfarer at mor kan blive glad igen. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hej Line,

      undskyld mit sene svar, men havde faktisk ikke lige set du havde skrevet! 🙂
      Det har du selvfølgelig ret i, mth at det er sundt for min søn at se mig ked af det og på den anden side er det heller ikke rart at skulle gå og holde det inde. Det er ikke fordi jeg slet ikke viser ham at jeg er ked af det, men bryder mig bare ikke ved tanken om at han skal se mig svag. For når jeg er hans tryghed her i livet, har jeg ikke lyst til at han skal føle sig usikker. Giver det mening det jeg siger? 🙂

      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Line

      Hej igen.
      Det giver rigtig god mening, Jeg har en søn som er på alder med din, og jeg kan også have det dårligt med at han skal se mig sur eller ked af det. Men samtidig tænker jeg også at det er mit job og ansvar som mor, at lære mit barn om alle aspekter af livet! Dermed ikke sagt at så skal mor og far også bare skændes foran børnene for “det er en del af livet”, for det tror jeg ikk gavner nogen. Men jeg tror at det til tider er sundt at se at mor også kan blive ked af det eller vred uden at hele verden så styrter sammen,
      Mine tanker går også på når min dreng bliver ældre. Det er så vigtigt at snakke med sine børn om det der sker, i stedet for at skjule det. Ellers går de bare og bekymrer sig og gør sig en masse forestillinger om hvad der er galt, og kan meget nemt komme til at vende det indad.
      Jeg kan i hvert fald huske da min mor fik stress og en depression da jeg var barn. Hun sad rigtig meget i soveværelset og græd, og sov rigtig meget. Og vi vidste ikke hvorfor. Vi fik af vide at mor var ked af det, men ikke hvorfor! Så jeg prøvede jo at finde årsagen, og det mest åbenlyse for mig, var at enten skulle mine forældre skilles eller også var det helt sikkert min skyld. Og det var jo ingen af delene….

      Ja, undskyld mit lange svar, men er selv førstegangsmor med en jævnaldrende gut, og vi vil jo bare det bedste for vores børn. Vi vil allerhelst beskytte dem mod ALT ondt. Og det er frustrerende når man indser at det måske ikke er muligt….. Men vi kan give dem masser af kærlighed og det er vi heldigvis formidable til :-)))

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Det er klart at han skal lære hvad der er rigtig og forkert og lære at mor godt kan være ked af det og så blive glad igen. Så det er ikke fordi der altid er glade dage i det lille hjem, jeg kan også godt sige hårdt ‘NEJ’ til ham og på den måde ved han at mor også godt kan blive sur. Når han fx græder, trøster jeg ham og fortæller ham imens at det er okay at græde hvis man har slået sig osv.
      Men udover det forstår jeg godt hvad du mener 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Jeg googlede (med grådkvalte øjne) det, at være pårørende til en der var eller skal på hospice og så kom dit indlæg frem – som ramte skræmmende plet med min egen historie og hvad jeg selv gennemgår lige nu.
    Jeg mistede min farmor for et år siden, som jeg var meget tæt knyttet til og min farfar for året inden.
    I 2009 fik min stedfar konstateret prostatakræft med spredning til knoglerne. Han er som du beskriver din stedfar , altid glad , smilende og hjælpsom – aldrig har jeg set ham sur. I lang tid kunne min mor og stedfar holde sygdomme nede, men i april måned tog han orlov fra arbejdet – og siden da er det gået ned af bakke :-(. I juni blev der opdaget nye metastaser i hjernen, hvor han gennemgik et intensiv strålebehandlingforløb .. I morgen skal han på hospice – vi ser det i min familie , som et ophold hvor han skal ha’ fred og ro – få mad der passer til ham og så skal han hjem igen , men alligevel følger der så mange tanker og tårer med ved ordet hospice. Håbet lever hos os.

    Jeg skriver egentlig ikke for at fortælle min historie, men mere fordi jeg gerne vil skrive tak <3 Det har hjulpet på mine tanker, at læse dit indlæg..
    Jeg sender tusindvis af postive tanker af sted til din stedfar!!
    TAK ..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hold da op!! Der gav du mig lige en speciel følelse i kroppen.. Det at kunne hjælpe andre ved mine indlæg er jo noget jeg er ekstremt glad for! Det er egentligt også derfor jeg skriver om sådanne personlige ting.
      Jeg er selvfølgelig rigtig ked af det på dig og din families vegne over det i har været -og skal igennem nu <3 Som sagt er hospice ikke altid en dårligt ting, men nærmere en rigtig god ting! Der er så meget omsorg og pleje sådan et sted at han kommer til at få det rigtig godt. Selvfølgelig er det mega hårdt til at starte med og som du selv siger forbinder man ikke ligefrem et hospice med glæde, men nærmere tænker at det er endestationen. Men det er det ABSOLUT IKKE! Lov mig at husk på dette.

      Jeg ønsker din stedfar al den held og lykke der skal til og håber at i husker at nyde hinanden og livet <3

      Tak for din søde besked..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Utroligt velbeskrevet og rørende indlæg, Line Sofie! Jeg ønsker alt det bedste for dig og din familie den kommende tid! Håber at din stedfar og du får en masse gode oplevelser og hyggestunder sammen 🙂

    Normalt kommenterer jeg meget sjældent på blogs, men din historie ramte noget i mig, da jeg selv mistede min far til mavekræft for fem år siden. Han nåede at være indlagt 10 dage – efter en uge fik vi den nedslående besked om uhelbredelig cancer og tre dage efter døde han. Underligt hvordan livet ændrede sig fra det ene øjeblik til det andet, at se ens far gå fra at være glad, rask og velfungerende til syg på et splitsekund… Ikke noget man ønsker for sin værste fjende.

    Jeg synes det er stærkt du har fået sat ord på dine følelser og læser flittigt med på din nye blog! Masser af positive tanker og energi til dig og din familie.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tak, det var meget sødt af dig.
      Årh hold da op, det er jeg meget ked af at høre. Det er ikke altid det fedeste når det går så stærkt! Men på den anden side er det heller ikke fedt hvis man kan se personen bare ligger og lider! Nej, det er aldrig rart at se ens far går fra at være mega frisk og stærk til bare at ligge og sove i sengen hele dagen 🙁
      Jeg er glad for at du gider læse med, tak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du vinde 10.000 kr til Albatros rejser?