Nyt nyt nyt!

Øv nyhed!!

Idag skulle min far til møde på hospitalet hvor de skulle snakke om hans kemo forløb og have sin sidste omgang kemo for denne gang.

Mine forældre tror ikke længere på at kemoen hjælper min far, i og med at han er sat op på morfin og er blevet meget svagere på de sidste to uger!! Lægerne har desværre givet mine forældre ret. Kemoen kan ikke længere gå ind og bekæmpe/holde kræften nede i hans krop, så nu er det kun op til tiden at vise hvordan hans krop reagerer. Det tager ca 3 uger før al kemo er ude af kroppen.

Jeg er virkelig nervøs over hvordan hans krop kommer til at klare det her!! For det betyder sådan set at kræften kommer til at tage over og at vi ikke længere har nogle hjælpemidler til at holde det nede. Det gør mig faktisk rigtig bange og rigtig ked af det! Kommer jeg til at miste min far lige om lidt?? …. Mon han vil nå at være her til Victors 1 års fødselsdag, som er den 1 November?? …. Er han her imorgen?? …. Årh puha, får så ondt i maven over at skrive dette indlæg….. Jeg synes godt nok at det er svært at holde modet oppe lige nu, specielt med den her lorte nyhed.

Nu har vi heldigvis været ovre og besøge mine forældre i weekenden, det hjælper lidt på det hele. Men i sådan en situation er det pisse nedern at de skal bo i Jylland, specielt når man ville ønske man bare lige kunne tage forbi og sige hej hver dag!!! Han fylder 48 år den 6 Oktober. Så i den anledning har min storesøster og jeg fået planlagt at vi tager over og besøger ham ugen inden hans fødselsdag (da vi desværre ikke kan være der på selve dagen pga arbejde og vores børn). Vi lader vi vores børn og mænd blive hjemme, så det kun er os der kører et smuttur derover og sover én overnatning.

Har i nogle ideer til hvad man kan købe af fødselsdagsgaver til en meget syg mand? Jeg ved nemlig at han vil sige at han ikke ønsker sig noget og jeg har virkelig INGEN ideer. De sidste mange gange jeg har besøgt dem har han fået gaver i form af billeder af Victor, hans børn osv. Men det gider jeg jo ikke rigtigt at give ham som en fødselsdagsgave! Jeres ideer vil blive modtaget med kyshånd <3

dad-quotes

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

42 kommentarer

 • Sacha Sørensen

  Jeg føler med dig, kan godt forstå du er bange 🙁
  Hvis det var mig der var syg og egentligt ikke vidste hvor langt.der er igen, tror jeg gerne jeg ville have en aften hvor jeg “ikke var syg”, måske en god middag og hvis han er til et go glas vin eller god øl. Også ellers bare prøve at få det bedste ud af det og se mine nærmste slappe af og have det sjovt/hyggeligt.
  Lidt svært at vurdere når man ikke kender til din far og hans sygdom, men det var ihvertfald noget der ville stå højt på min liste.. Har selv mistet min far, dog af andre årsager, men jeg ville ønske jeg lige havde haft det sidste gode minde med.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Normalt ville jeg købe nogle special øl osv. Men han hverken spiser eller drikker – så det kan jeg ikke give ham 🙁
   Jeg er helt på bar bund lige pt.!!!! såååå irriternde..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina Lou

  Hej Line Sofie,
  Jeg er rigtig ked af at høre det med din far specielt i så ung en alder. Jeg har selv haft en forældre der havde det, heldigvis overlevede hun.
  Har din far noget han virkelig nyder men som han sjældent har muligheden for at nyde? For så vil jeg mene det er det bedste man kan give en mand i hans situation. Det behøver ikke være noget stort, bare noget man ved han virkelig vil nyde. Alene det at du og din søster tager over til ham, kommer til at betyde al verden for ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hej Sabrina.
   Dejligt at høre hun overlevede, det er ikke så tit de gode historier kommer frem!
   Han elsker Musik, men han har serisøt al den musik der findes i verden derhjemme. Så jeg er virkelig lost! Men ved også at han bliver rigtig glad for at min søster og jeg kommer derover.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sj

  Hej Line
  Har desværre lige stået i samme situation og det er rigtig svært og der er mange tanker og knuder i maven.

  Det jeg gjorde var jeg skrev et personligt brev, med alle mine tanker, minder og om hvor meget personen betød for mig og at han havde været i mit liv. Jeg fik efterfølgende avide at det var den bedste gave han nogensinde havde fået. Desværre klarede han den ikke men han havde ønsket at have brevet med i kisten så han havde noget at holde fast i når han landede på skyerne.

  Det var det hårdeste brev nogensinde at skrive og han læste det først da jeg var kørt da det ville være for hårdt at overvære …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   årh jeg bliver helt ked nu!! Det er måske en meget god ide at skrive ham et brev, det kunne godt være jeg skulle gøre det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lynne

   Gør det LS!

   Jeg har en knude i maven og stik i brystet efter at have læst dit indlæg. Jeg har tænkt mig på dig siden vores korrespondance i dit sidste indlæg om din far. Jeg er rørt og meget ked af det på dine vegne.

   Jeg tænker dig. Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Lykke

   Autocorrect ændrer mit navn til Mette Lynne! Hm…

   Havde lige en p.s. du kan også lave en scrapbog med jer to eller familien. Sådanne ting betyder meget. Ligesom det brev ville.

   Knus Mette Lykke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Tak for din tanke 🙂
   En scrapbog er faktisk også en hyggeligt ide, det kunne godt være!
   Kram LS

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jørgen

  Øv øv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv, for en nyhed! Var selv et tilsvarende forløb igennem for 2 år siden. Stod med nyfødt baby, en pige på 3 og følte mig langt væk fra min far, der boede i KBH. Han havde været et langt forløb igennem og allerede fra starten vidste vi at det var en uhelbredelig type cancer han havde. Han var blevet givet en estimeret levetid på 5 år. Det fik han. Men så heller ikke meget mere. Kan mærke knuden i maven, angsten og frustrationen over at være langt væk. (Bor selv i Århus). Jeg gav mig selv lov til at være ked af det, men han ville gerne at når jeg var sammen med ham skulle jeg være stærk. Det gjorde jeg så godt jeg kunne.
  Planen om at tage deriver uden børn, synes jeg er en super idé. Han vil sikkert ikke konfronteres med konkrete ting ala græsslåmaskiner og vinterjakker i gave, men hvis han kan smage noget, så vil en superlækker købmandskurv måske være en mulighed? Det er muligt at kemoen fucker op med smagsløg og så er det knap så oplagt. Et slumretæppe til når han hviler sig i løbet af dagen? Lydbøger, hvis han er for træt til selv at holde bøger?
  Håber I får en dejlig dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Det er jeg rigtig ked af at høre! Det er så forfærdeligt hårdt når de er så langt væk 🙁
   Jeg tror også at det er en rigtig god ide at det kun er os der tager derover, så det kan blive helt low key og vi bare kan nyde hinanden.
   Normalt ville jeg købe noget lækkert til, måske special øl osv. Men han hverken spiser eller drikker, så det ville jo nok være tortur at give ham det i gave (hehe).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine Ilmi

  Sødeste Line, hvor gør det mig altså bare ondt, at din far er så syg 🙁
  Min far kæmper selv med halskræft, så jeg var en måned i Luxembourg, hvor han bor, i sommer for at tage mig af ham – så har det også på tæt hold, og det er bare pissetough. I vores tilfælde ser behandlingen dog ud til at virke, så der en helt anden grund til optimisme.

  Jeg ved slet ikke, hvor åbne i er for den slags – men min far har en ven i Tyskland, som blev erklæret uhelbredelig syg af kræft, men tog kampen op og drak et hjemmekog, som man behandler kræft med i Østen, hver dag – og han endte med at blive rask uden lægernes indblanding. Hans kones gigt forsvandt samtidig. Det er noget, dine forældre kan lave hjemme i køkkenet, hvis de har mod på det… Min far har drukket det hver dag sideløbende med sin behandling, og kan bede ham om opskriften, hvis i vil have den?

  Jeg tænker på dig, og håber, at i sammen kommer igennem den næste tid <3

  Kram fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Øv, det er jeg ked af at høre smukke. Men hvor er det dejligt at han reagerer positivt på det! <3

   Den opskrift vil jeg virkelig gerne have! Troen flytter bjerge, så hvis det kan hjælpe ham, vil jeg gøre alt for at få opskriften.
   Tak for din tanke smukke <3 Håber din far har det godt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Bøtcher

  Hej Line læste lige om din far

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Bøtcher

  Hej Line læste lige om din far

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Kære kære linesofie.
  Det gør mig oprigtig talt ondt, at læse at det er kommet så vidt – at der desværre ikke er mere at gøre. Jeg sender dig og din familie de varmeste tanker. Selvfølgelig når han at opleve Victor 1 års fødselsdag – den tanke må du ikke opgive.

  Hvad angår gave – så er der en anden som skriver, at du kunne skrive et personligt brev til ham. Fortæl ham hvor højt du elsker ham og om alle de gode, sjove og hyggelige oplevelser og timer I har haft sammen. Tro mig – han vil blive glad og rørt. Og det vil både gøre dig og ham godt.

  Varme tanker og knus herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Kære Heidi
   Mange tak for din tanke, den varmer virkelig!! Jeg har selvfølgelig ikke helt opgivet håbet om at han fx stadigvæk er her til Victors fødselsdag – men man kan virkelig ikke lade være med ikke at tro på det nogen gange 🙁

   Tror også jeg vil skrive ham et personligt brev. Har tænkt mig at høre mine søskende om de ikke også ville skrive ham et personligt brev, så det ligesom bliver dét vi giver ham – samt vi køber en stjerne i himlen til ham 🙂
   Kram LS

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Jeg kan kun føle med dig og give dig ret og det er ganske naturligt at få de tanker. Og selvom det er nemt for mig at sige – så har jeg jo været i samme båd. Man må ikke opgive håbet – heller ikke de små ting i livet <3

   God ide at købe en stjerne og lave sådanne personlige ting til ham sammen med dine søskende – uden tvivl, at han vil elske det. For det er gaver som kommer direkte fra hjertet – fra jer til ham 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Vi håber også at han bliver glad for gaven 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke maya

  Hej LS

  Jeg føler med dig i denne situation og er i meget lignede situation:(

  Mht gave. Jeg ville helt klart lave en dag fuld med minder. Noget han kan have med sig ” i graven.” Mentalt!
  Noget han elsker- spise på hans ynglings restaurante eller en tur i parken. Ud og sejle – måske en hobby i alle kan bruge dagen sammen på:) held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hej Frederikke

   Tak for din tanke <3

   Det er rigtig gode forslag til gaver, men han har ikke nogen kræfter til at forlade huset – desværre. Han kan heller ikke spise eller drikke – så den er desværre også røget i vasken. Ja den er lidt svær hehe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maya

  ej hvor er det bare surt.. håber han får det bedre. køb evt en stjerne til ham? det kan man seriøst købe det synes jeg ville være en fin tanke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Ja det er mega surt! Ej det lyder faktisk som en meget sjov ide, det vil jeg lige undersøge. Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hey Line Sofie!
  Er rigtig ked af at høre om din far, stod desværre i samme situation for et par år siden.. Den 10. Jan er det 3 år siden.. Det er aldrig fedt at miste en af sine forældre og slet ikke i en tidlig alder (jeg er 23), så tanker til dig og din familie!

  Min far lå syg op til jul og nytår, så i julegave fik han et varme tæppe og varme strømper – ting til at holde ham varm, når kroppen ikke har det godt. Ellers havde jeg lavet noget kreativt, en billede collage i en ramme eller lignende – noget han evt kan få med sig på “rejsen”.
  Håber det kunne være en hjælp 🙂
  – Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hej Line
   Puha det er jeg rigtig ked af at høre!! Kan endnu ikke helt forestille mig hvordan det må være at miste en forælder, men jeg tror jeg er ved at “forstå” det nu. Det var også nogle gode gaver. Jeg har bare haft købt joggingtøj til min far, da han ikke går i andet nu. Men han bruger det ikke rigtigt! Og han har tabt sig yderligere og gider ikke “tvære det ud i hovedet på ham” ved at købe en str small – hvis du forstår hvad jeg mener.
   Tak for hjælpen 🙂
   Kram LS

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Kære dig,

  Sikke en hård situation at stå i. Jeg ved ikke hvor syg din far er. Men hvis jeg var dig, vil jeg klart købe noget til ham, som viser ham, at du på ingen måder har opgivet. Hvis han førhen har elsket at løbe – så køb en løbe t-shirt. Hvis han er fodbold interesseret – så giv ham et gavekort til en fodboldkamp. Er han til koncerter – så et gavekort dertil – sammen med dig. Ikke fordi han er istand til det lige nu – men det viser, at du har håbet – og tror på at han kommer igennem det – dét tror jeg er et vigtigt budksab at give ham.

  Knus herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Det kan du have en rigtig god pointe i.. Jeg er bare bange for at skuffe ham ved at give ham sådan nogle gaver, da jeg også er bange for at han kommer til at tænke at det når han aldrig?! Min far er uhelbredelig syg af kræft, har tabt sig så meget at han vejer mindre end mig nu og har ingen energi tilbage. Så ja, jeg ved stadigvæk ikke hvad der ville være den rette gave for ham 🙁
   Men tusinde tak for dine ideer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej Line Sofie
  Hvor er jeg ked af at læse det med din far 🙁 Kræft er virkelig en møg sygdom! Min farmor er også rigtig syg af kræft og lægerne kan ikke gøre mere for hende.
  Hun blev rigtig glad for en dvd vi lavede til hende med gamle klip fra da hendes børn var små og turer vi var på og sådan. Alternativt kunne man også få alle hendes nærmeste til at lave en hilsen eller fortælle en sjov historie eller noget. Gerne noget han kan trække lidt på smilebåndet over og synes er dejlige minder .. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hej Karina
   Det er jeg meget ked af at høre. Jeg håber hun og i kæmper til det sidste!
   Det lyder også som en rigtig god og sød ide, tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maya

  Her er linket. Jeg synes det er så fin en tanke at købe en stjerne til en man holder af. Specielt i denne situation, og det er ikke en materiel gave som tøj eller lign.

  http://www.koebenstjerne.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Jeg tror seriøst at det er det vi gør! Det er en virkelig god ide 🙂
   Så fedt og anderledes..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er helt med på at forære farmand en stjerne.
  Nu er det svært at sige fra person til person, fra familie til familie, men hvis din far er en følelsesmæssig mand og I er en familie der taler om følelser og det der rører sig i Jer, også midt i denne svære stund, så vedlæg ham et brev, sammen med stjernen. Fortæl ham alt det der måtte komme lige akkurat fra hjertet, som han skal have med sig i sit – og lad stjernen være der han kan sætte sig og se ned på Jer og passe på jer, når han en dag ikke er her mere. Det ville være en tanke der kunne give mig en smule sindsro – og så ved Victor altid hvor morfar er og at han stadig er hos Jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Ja det synes jeg også er en rigtig god gave at give ham, nu hvor han ikke kan tage imod så meget andet – eller bruge, for den sags skyld! det er nemlig også det vi tænkte mht stjernen. At han får den og ved at den er der, så når han ikke er her mere, vil vi kunne se op på den og tænke på ham <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karl Jensen

  Har I overhovedet hørt om hvad cannabisolie kan gøre for din far? Jeg ville skynde mig at klikke ind på hempfood.dk og få bestilt olien der igennem! Du kan også læse meget mere om det på runfromthecure.com hvor der er meget mere dokumentation at finde på virkningen af disse olier! Hvo intet vover intet vinder, og som jeg læser dine ord om din far er der vist en hel del der kunne vindes? Jørgen Valentin fra Århus ved også en hel del om emnet, så jeg håber det kan hjælpe lidt på det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Constance

  Giv ham en oplevelse, såsom en tur i biografen eller et gavekort til lækker Brunch! Noget i kan lave sammen, inden det er for sent 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Det har han desværre ikke kræfter til 🙁 Ellers havde vi klart gjort det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana Skouboe

  Hej Line Sofie 🙂

  Først vil jeg gerne fortælle dig, at jeg synes det er meningsløst og virkelig forfærdeligt at du skal miste din far i så tidlig en alder. Jeg håber stadig på et mirakel på dine og din families vegne <3

  Hvis det var min far, så ville jeg samle mine søskende uden div påhæng og unger og så ville jeg lave en 'A walk down memory Lane' dag. Lav hans livretter (også selvom han hverken drikker eller spiser), find alle de gamle VHS film frem og alle de gamle fotoalbums og så snak og fortæl om da i var små børn og om gamle dage. Få jeres egne unger til at lave tegninger og lav et lille album med dem, som i kan give ham. (Evt lav nogen stykker selv og put i også). Hjemmelavede gaver betyder så meget mere <3

  Knus og tanker fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Senia

  Køb sådan en bedstefar/morfar bog, hvor han skal skrive om nogle forskellige perioder, emner i hans liv. Sikkert helt uvurderlig at læse i for børnebørnene, når han nu I ikke regner med at han har lang tid igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Line Sofie.

  En smartbox/oplevelses gavekort til en overnatning på et lækkert hotel/kro for din mor far kunne være en idé. Så kommer de væk fra hverdag, sygdom og stress og kan bare nyde hinanden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hej Sofie,
   det lyder også som en rigtig god ide, men min far får besøg to gange om dagen af sygeplejerker. Så han kan desværre ikke lave noget uden for hjemmet. Tak for dit forslag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt nyt nyt!