Nyt til babyværelset

Alm. fødsel eller kejsersnit?

Line13-14 212

Jeg har selvfølgelig gjort mig overvejelser om hvorvidt jeg ønsker en almindelig fødsel eller kejsersnit. For mig vil det “letteste” klart være et kejsersnit. Så er jeg fri for at presse en baby ud igennem et sted, man tænker ikke er muligt – plus jeg forhåbentligt ikke har veer i 27 timer igen!

Min fødsel med Victor var hård og først efter 27 timer kom han til verden. Jeg kan huske at jeg tilsidst græd og sagde at jeg hellere ville dø, end at få flere veer. Jeg tiggede dem endda også om, jeg ikke godt måtte få et kejsersnit – men nej, det fik jeg ikke lov til. Med Victor var jeg meget lang tid om at åbne mig, men så åbnede jeg mig tilsidst lynhurtigt. Jeg kan huske at jeg blev så skuffet hver gang jordemoderen havde mærket hvor meget jeg havde åbnet mig, fordi jeg var fysisk udmattet af alle de veer, at jeg godt bare ville have det overstået!

Med lillepigen her, skal jeg igen have en almindelig fødsel. For der var jo ingen komplikationer med den første, udover at det tog lang tid. Så håber jeg bare meget på at det går hurtigere med nummer 2 – det har jeg i hvert fald hørt hehe.

Btw, så er jeg godt klar over at et kejsersnit heller ikke er “bare lige noget man vælger”. Det er hårdt på en helt anden måde også fysisk bagefter. Her har man så et sår istedet for, som man skal passe og pleje så der ikke går betændelse i. Uanset hvilken fødsel man går igennem, er det hårdt på alle mulige tænkelige måder. Og vi kvinder er fandme seje!!! Tænk hvor fascinerende der er, hvordan en kvindekrop laver et barn og bagefter trækker sig sammen igen <3

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

8 kommentarer

 • line

  Hej Line, alle jeg kender incl mig selv, siger at nr 2 fødsel er meget hurtigere og nemmere end nr 1, det er en super god oplevelse hvor man er meget mere til stede. Min kusine havde også en 30 timers fødsel 1 gang, nr 2 gang var kun 4 timer, så tror ikke at du skal regne med at lide alt for længe 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Årh det håber jeg sådan 🙂 Jeg satser på en lynfødsel 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Louisa Nielsen

  Jeg lå i 43 timer før min søn var ude, og jeg gør det gerne igen!
  På 39 timer havde jeg kun åbnet mig 3 cm 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Shit!! Sindssygt de alligevel ikke har endt med at give dig et kejsersnit efter så mange timer. Godt klaret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge

  Hej Line. Jeg kan kun udtale mig om et kejsersnit, for jeg fik ikke valget da jeg fæste vores søn, fordi han var lille og lå forkert.
  Vil dog sige at det kejsersnit er ubeskriveligt hårdt bagefter. Det er nemt i øjeblikket, men de følgende dage er det hårdt – og jeg havde et godt og nemt kejsersnit.
  Det hårde kom i at komme ud af sengen og på toilettet (det tog 20-25 min de fleste mange gange), smerterne okay store, og det sår skal bare passes og plejes som du selv skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hej Inge,
   Ja jeg har godt læst om hvor hårdt et kejsersnit kan være, hvorfor man helt klart ikke skal negligere det! Det er svært for mig at sætte mig ind i hvordan det må være dagene efter, men kan tænke mig til at det må være ekstremt smertefuldt. Ville du gerne have født normalt hvis du havde muligheden? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hej Line Sofie. Da jeg fødte min datter tog det 36 timer fra første ve til hun var ude. Til gengæld da jeg skulle have min søn startede fødslen ved at vandet gik og kort efter fik jeg veer. Ni timer (to timer før han er født er jeg fire cm. åben) senere havde jeg ham i mine arme. Man kan ikke regne med at det tager nær så lang tid for flergangsfødende. Jeg har hørt at en huskeregel er at man skal halvere tiden fra første til anden fødsel. Håber det giver lidt opmuntring. Hilsen Eva

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   27 divideret med 2 = 13,5 timer. Det kunne jeg godt se mig tilfreds med haha 🙂 Men der er nok stadigvæk et håb om at det kommer til at gå endnu hurtigere 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt til babyværelset