Drømme fødsel - part to

Slut med sut, ble og middagslur

Wow, ja overskriften taler vidst for sig selv. Det har været noget af en start for Victor at blive storebror og man må sige at han er vokset med opgaven 110 %. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at han ville stoppe med at bruge ble OG sut, på en og samme tid.

Vi har i nogle måneder nu kun givet Victor lov til at få sin sut når han skulle sove. Heller ikke engang når han slog sig fik han lov til at få den. Han har selvfølgelig spurgt efter den flere gange, men vi har bare holdt fast og sagt at han kun måtte få sin sut når han skulle sove. Tough love hehe, men det har givet pote! Jeg vil lige sige, at det skal være et fælles mål for både mor og far da det er vigtigt man står fast om det sammen. Min kæreste og jeg har prøvet før at få Victor til at smide sutten, men vi var ikke 100% engageret – så det endte selvfølgelig ikke som håbet på. Juleaften gav Victor sin sut til julemanden og lige siden har han ikke brugt den. Det er altid den første uge som er den hårdeste, for både forældrene og barnet. Men så er det som om det aftager og bliver nemmere og nemmere. Vi stod bare fast overfor Victor og blev ved at fortælle ham, at han jo havde givet alle sine sutter til julemanden og man ikke kunne få dem igen. De første par dage var virkelig hårde! Han blev meget ked af det når han skulle sove, så vi brugte selvfølgelig længere tid inde hos ham end normalt. Men nu spørger han slet ikke efter den og sutten er endelig blevet et afsluttet kapitel <3

Omkring samme tid som Victor stoppede med sutten, stoppede han også med bleen. Min kæreste og jeg havde godt snakket om, at vi skulle arbejde med bleen i juleferien, da det var et tidspunkt vi begge to var hjemme på. Det var faktisk nemmere end hvad vi havde forventet!! Han havde selvfølgelig nogle uheld og også et uheld hvor han lavede lort i sine underbukser (not funny). Men overordnet set er det gået over al forventning. Det vi har gjort er at lade potten være synlig, altså den står midt i stuen, haha. Udover det har vi bare konstant spurgt ham om han skulle tisse samt rost ham til skyerne når han så tissede på potten. Vi var meget spændte hvordan det ville gå når han skulle starte i børnehaven igen. Han havde et uheld den første dag og da han kom hjem talte vi med ham om det og forklarede ham at man skulle huske at sige til en voksen når man skulle tisse. Alt i alt har han måske haft 3-4 uheld siden han startede i børnehaven igen. Det syntes jeg er SÅ FLOT og vi er sindssygt stolte af ham <3 Han bruger dog stadigvæk ble om natten, den process tager vi lige om nogle måneder tror jeg!

I forhold til hans middagslur har det været et samarbejde mellem os og børnehaven. Det startede med at han ikke sov til middag hver tirsdag og torsdag. Så ændrede vi det til at han ikke sov mandag, onsdag og fredag. Tilsidst kunne vi mærke at det tog lang tid for os om aftenen at få ham til at sove de dage han sov til middag – så det endte med at vi sagde til dem at han ikke skulle sove til middag mere. Det var de enige i, for de havde sjovt nok også svært ved at få ham til at sove til middag.

Så ja, på en halvanden måned er der sket utrolig mange ting for Victor. Han har klaret det hele skide godt og blæst hans forældre bagover så dygtig han er. Hvis der er nogle af jer mødre der står i samme situation og har spørgsmål, så sig endelig til.

16114913_10154420655023845_6037463765505237013_n

(Sorry for dårlig billed kvalitet, men det var umuligt for mig at få et normalt billede med ham)

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømme fødsel - part to