Kjolen er fundet!

Opskrift på gulerodskage

img_9992

Jeg lavede min første gulerodskage i sidste uge og mums siger jeg bare! (Det gjorde resten af familien også haha) Det var en stor succes og faktisk super nem at lave. Jeg har altid tænkt at det var besværligt og ville tage lang tid at lave, men så kunne jeg da godt tro om igen.

Opskriften er til ca 10 personer.

Det du skal bruge af ingredienser er:

Dej
175 g mandler
175 g gulerødder
1 tsk vaniljesukker
150 g lyst rørsukker
4 æg str. L
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
Flødeostcreme
½ vaniljestang, gerne polynesisk
50 g flormelis
250 g flødeost naturel 25 % (ikke “light”)
2 spsk citronsaft
lidt stødt kanel til at drysse over flødeostcremen
Desuden
1 dl smagsneutral olie
1 springform,
ca. 24 cm i diameter lidt ekstra smagsneutral olie til springformen
Sådan laver du gulerodskagen:
Hak mandlerne fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Bland mandler og gulerødder sammen i en stor skål.
Pisk vaniljesukker, rørsukker og æg til en tyk æggesnaps i en anden skål med en håndmikser.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel og sigt det ned i mandlerne og gulerødderne. Bland godt.
Vend nu æggesnapsen og melblandingen forsigtigt sammen. Vend også olien i. Stop, når dejen er ensartet.
Smør springformen med olie og fordel dejen heri.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 35 minutter, til den giver efter ved tryk. Lad kagen køle af ved stuetemperatur, inden flødeostcremen lægges på.
Flødeostcreme: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Pisk den hjemmelavede vaniljesukker, resten af flormelissen og flødeost kort med en håndmikser. Vend citronsaften i og fordel den færdige flødeostcreme oven på den afkølede kage. Drys til sidst med lidt stødt kanel.
Spis kagen samme dag, hvor den er allerbedst.

Opskriften jeg har brugt er fra Mette Blomsterberg.

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjolen er fundet!