Victor er begyndt at bande

Når JEG er i køkkenet

Annonce for Gram

For at være helt ærlig, så er det ikke mig der står i køkkenet derhjemme, men min forlovede. Engang imellem er det mig, men så er det også mest for at bage noget til den søde tand. Forleden var jeg og tre andre bloggere, A million miles, Anna-mad & Tre gode grunde hjemme hos sydhavnsmor for at afprøve hendes nye fantastiske dampovn (ja i læste rigtigt – DAMPOVN!!) fra Gram. Vi lavede flere forskellige lækre opskrifter, den ene var blandt andet pæretrifli med knas og skum. Mums siger jeg bare. Her dampede vi blandt andet pærerne (som iøvrigt bevarede god og lækre smag) i ovnen! Opskriften kan du finde her.

6bdb3e10-ab30-416c-a0ab-06b1b413a01b-e1507539246883

Foto cred: A million miles

Jeg havde aldrig troet at jeg skulle sige det, men sådan en vil jeg vildt gerne eje! Jeg er fuldstændig imponeret over ovnens funktion og hvor nem den samtidig var at bruge. Den havde lækker touchskærm og flere forskellige opskrifter, som i hvert fald ville inspirere mig i et køkken. Det er som om at madlavning pludselig ville blive en hel del sjovere. Jeg er vild med det tidsløse design og der er ingen tvivl om, at Gram passer ind i alle hjem. Noget som jeg elsker, så er det at ovnen er miljøvenlig og ligger øverst i denne kategori.

Nu er det jo sådan at vi har en Gram ovn i forvejen derhjemme. Det er faktisk et arvestykke (hvis man kan sige det). Vi har i hvert fald fået det af mine svigerforældre, da de skulle have nyt køkken. Da de kun har snakket godt om Gram, så siger man pænt ja tak og det har vi i hvert fald heller ikke fortrudt.

Nu er der jo ikke det, man ikke kan lave med en dampovn. Men i og med vi har Ellie, så ville jeg nok bruge den meget til at dampe grøntsager, kartofler osv. Den kan også sagtens bruges til kød og det nemme er, at man bare kan finde den opskrift man vil lave maden efter i ovnens indstillinger (altså der er hundrede forskellige retter at vælge imellem). Jeg ladet mig inspirere af de desserter som vi lavede hjemme hos sydhavnsmor og har derfor valgt at lavet en cheesecake i mit eget køkken. Jeg er desværre ikke så heldig at have en dampovn, så den bliver ikke dampet – selvom man sagtens kan. Jeg ved godt det lyder vildt, men det er altså sandt!

22729123_10155197814768845_6438400784367888022_n

Opskrift:

Kiksebund:
250 g Digestivekiks
125 g smør
1 tsk. stødt kanel
En springform (ca. 22 cm i diameter, den jeg brugte var 20 cm!)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°.
Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Du kan også bruge en blender. Hæld derefter kanelen ned til de knuste kiks og rør rundt.
Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen.
Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.
Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.

Flødeostecreme:
3 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
2 tsk. fintrevet skal fra 1 limefrugt, usprøjtet
2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.
Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.
Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner. Det aller bedste er selvfølgelig hvis den kan stå natten over i køleskabet!

Ribsgelé:
1 glas ribsgelé (Jeg lavede det hele, men endte med kun at bruge halvdelen)
400 g friske hindbær (Købte kun 1 pk hindbær da min form er lidt mindre)

Fremgangsmåde:

Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej med det samme springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overfladen.
Sæt hurtigt hindbærrene i den varme gelé, inden den når at stivne helt. Voila! En nem, dejlig og lækker cheesecake.

22730174_10155197818173845_7854975765045371562_n

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Victor er begyndt at bande