Wooooooow!!!!

Sover dit barn igennem om natten?

IMG_7347

Hvis ikke, så vil jeg gerne giver jer nogle hjælpemidler som har hjulpet os herhjemme utroligt meget.

Som nybagte forældre er det ikke altid nemt at vide hvilket ben man skal stå på og hvordan man skal gøre det rigtigt. Jeg mener dog at man skal gøre sig sine egne erfaringer da ikke et barn er ens. Men hjælpemidler og små guidelines er altid en hjælp til at få det til at gå op i en højere enhed. De først mange måneder af Victors liv ændrede vi nærmest ny nat rutine hver dag, ‘for han sov jo ikke igennem i nat – så må vi hellere prøve en ny metode’. Det var nok den aller største fejl vi kunne begå!

Det er vigtig at man er konsekvent i sine handlinger og udviser selvsikkerhed i det du gør. Vi viste Victor at vi var usikre hver aften, og når mor og far er usikre, jamen så er baby jo også usikker. Så nemt er det faktisk!

Jeg læste tilsidst bogen ‘godnat og sov godt’ som hjalp os utrolig meget.

Det handler om tålmodighed, tålmodighed og atter tålmodighed. Hvis i bare gør nøjagtig det samme hver aften dit barn skal puttes, vil det tilsidst selv falde ind i rutinen og føle sig sikker. Hver aften du har lagt din barn i seng skal du sige godnat og gå ud. Herefter skal du gå ind til barnet igen 1 minut efter, du skal ikke snakke til det eller stå og stirre på det. Du kan evt gå ind og lægge dynen over kroppen eller give sut i munden igen. Så skal du gå ud med det samme igen, også selvom de græder (selvfølgelig skal du ikke være følelsekold hvis dit barn græder mens du er inde hos det. Du kan sagtens trøste det ved at lægge en hånd på brystet osv. du må bare ikke tage det op). Så skal der gå 3 minutter før du går ind til barnet igen og så skal du gøre præcis det samme som tidligere. Når du går ud igen skal der så gå 5 minutter før du går ind til barnet igen osv osv. Det handler egentligt om at dit barn skal have indtrykket af at du er der – uden at være der. Tilsidst vil han/hun begynde at føle sig tryg og tænke ‘det hele er ok, min mor og far har jo ikke forladt mig’.

Når du har kørt den runtine i en uge eller to burde dit barn sove igennem. Det lykkedes i hvert fald for os! Hvis dit barn så vågner op om natten skal du gøre nøjagtigt det samme som tidligere. Det er hårdt de den uge det står på, men på sigt vil det give pote.

(Nedenfor her kan i se hvor mange minutter der skal gå, det er skemaet som vi brugte)

IMG_4604

Nu hvor Victor sover igennem om natten har vi fået en fast rutine til hans putning. Den lyder sådan her hver dag:

18.40-18.45 : Får en ren ble, nattøj på og børstet tænder

18.45-18.50 : Sidder oppe hos mig og slapper af mens vi ser lidt tegnefilm

18.50-19.00 : Får sin flaske til natten på sofaen, når han er færdig med den tager jeg ham op til mig og vi går ind på hans værelse med lyset slukket. Går hen til vinduet og trækker gardinet for med ham, hvorefter jeg lægger ham i hans seng med en sut i munden, suttekuld i hånden og en sut i den anden hånd.

Det er vores rutiner hver aften og i og med at vi gør det hver aften så ved han også hvad det fx betyder når vi trækker gardinet for sammen. Det er mig der lægger ham næsten hver aften, ikke fordi min kæreste ikke gider – men fordi jeg elsker at gøre det. Han gør det jo så de dage hvor jeg kommer sent hjem fra arbejdet.

Håber det kan hjælpe nogle af jer lidt <3

 

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

34 kommentarer

  • Pernille

    Mon jeg kan gøre det med min søn på 3,5 måned? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      I bogen står der at man kan gøre det fra de er nyfødte

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Med en lille datter med kolik tvivler jeg på, at denne metode hjælper. Jeg vil dog gerne give den et forsøg, for jeg trænger til at sove! 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Årh stakkels dig 🙁 Nej det er jo ikke til at vide om det hjælper, men jeg syntes klart at du skal give det et forsøg <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi brugte samme metode på lille Freja. De første uger var ekstremt hårde, men det giver virkelig pote i sidste ende!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Must try! Min kæreste og jeg sover maks et par timer hver nat!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hvis i har tålmodighed, så skal det nok virke! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lina, når det handler om et barn med kolik, tror jeg at der skal andre metoder i brug. Biblioteket har mange gode bøger omkring emnet, og ellers må lægen kunne give dig råd.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

    Åh ville elske at komme væk fra den natflaske! Jeg er inde ved min datter min. en gang om natten , og andre gange flere …

    Er der så gode råd til at få sit barn til at sove længere middagslur ? :
    🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Hvor gammel er dit barn? 🙂

      Victors middagslur svinger sindssygt meget. Nogle gange kan han sove i tre timer og andre gange tre kvarter – så jeg har desværre ikke nogen råd til længere middagslure hehe 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marlene

      Hun er 9 mdr .. Og har altid bare kun sovet i 30
      Min x 3 i løbet af dagen ..
      Når hun vågner virker kun nemlig ikke altid udhvilet , men nægter at sove videre .. Hun går i vuggestue og de ønsker jo også hun vil sove lidt mere ..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tror helt sikkert at hvis du begynder på det jeg har skrevet om vil det også hjælpe å hendes middagslur. For Victor havde også en periode hvor han kun sov så lidt af gangen. Det handler jo om at hun skal lære at kunne falde i søvn af sig selv igen uden hjælp. Og der vil den metode hjælpe 🙂 Det gjorde det i hvert fald på os.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Inden man kaster sig ud i den metode til søvn, synes jeg bare lige, man skal læse, hvad andre mener om den:) Så kan man træffe en beslutning ud fra det – og det er selvfølgelig a-ok, hvis man stadig vil bruge “godnat og sov godt”
    http://nutidensmor.dk/2014/10/naar-man-bevaeger-sig-ind-i-den-oemtaalelige-zone/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Tusind tak for et godt indlæg 🙂
    Vores søn på 7 mdr. er ok nem at putte, men vågner ofte op igen efter 40 minutter og så har vi balladen…! Og sover heller ikke helt igennem uden natflaske. Så vil helt klart prøve jeres metode af..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Gør det, det virker nemlig 🙂 Du skal bare huske at vise ham din sikkerhed i det du gør!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Tror faktisk også at Victor var 7 mdr da vi gik igang 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Uha! Jeg ville personligt aldrig bruge denne metode på mit barn. Den er faktisk meget omdiskuteret og jeg synes at inden man starter på ALLE former for metoder. Så læs husk at læse. ( kritikken)
    … de nyeste undersøgelser viser også at hvis en nyfødt sover alene, bliver det sværere for mor og barn at skabe det livsvigtige bånd, der sikrer barnets hjernes udvikling. Forsker mener, at børn, der sover alene, vil få adfærdsproblemer senere i livet….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Muligvis, men jeg er meget glad for at jeg har brugt dele af metoden til mit barn! Har ikke brugt bogen metoder 100% men brugt dele af den som guidelines. Og den har virket fantastisk på os. Min søn har hverken fået lov til at græde sig selv i søvn eller er blevet ignoreret – tværtimod har vi gjort hvad vi syntes var bedst for ham. Victor var 6-7 mdr da han kom ind på sit eget værelse og sov.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie

      Hej. Ved du, hvor man kan finde de undersøgelser, du henviser til? Har ledt efter dem:) Kunne personligt heller aldrig finde på at bruge “cry it out”, tænk på, hvordan det må føles at blive efterladt uden at forstå hvorfor, og om mor nogensinde kommer tilbage igen…:(

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Altså hvad tænker du helt præcist på? 🙂 Jeg har læst bogen ‘godnat og sov godt’ og så bare tilføjet mine egne erfaringer og hvad jeg følte var rigtigt for Victor. Kunne nemlig heller aldrig nogensinde i mit liv finde på at lade min søn græde sig selv i søvn – det ville jeg slet ikke kunne bære.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • anne sofie

      Hej:) Det var ment som et spørgsmål til Camilla, der skriver om nogle undersøgelser. Ved ikke hvorfor kommentaren kom på, som et spørgsmål til dit svar. Og så i øvrigt synes jeg, at det er en super blog. Du skriver godt og “læseligt” og sjovt at følge dig. Held og lykke fremover:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Nå okay hehe 🙂 Tak og dejligt du gider læse med 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • S

      Men det nye “regelsæt” fra hospitalet/jordemoderen er at du ikke sover sammen med din nyfødte i sengen. Hvis du ikke kan undvære det, skal barnet ligge op mod væggen, altså ikke imellem far og mor, og have sin egen dyne. Tror ikke min kommende dreng bliver kuk i kasketten af ikke at sove med mig, når de anbefaler jeg lader være.. Jordmoderen må jo vide bedst i sådanne problematikker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • linesofie

      Præcis hehe!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • line

      Hej Camilla, mine forældre brugte denne metode med med mig, og ja mange af mine venner, vi fejler nu intet. Som Louise skriver er det jo med måde og forståelse for hvad der fungere for dit barn.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Man skal huske på at “sove igennem” er forskelligt afhængig af alder. Et barn på fx 3,5 mdr. skal ikke kunne sove 8 timer om natten, da de stadig har behov for at spise.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wooooooow!!!!