10 hurtige!

Jeg bliver så rasende og ked af det!!!

10945755_10152725368923845_4608701371297162242_n

Efter at jeg har fået nyt job er jeg først hjemme kl17.30 hver dag pga jeg først har fri kl17. Det er helt fint og det gør mig (os) ikke noget og især fordi jeg har fri hver weekend. Det havde jeg jo ikke i H&M, der skulle jeg arbejde hver anden weekend og lukke flere gange om ugen så jeg først kom hjem da Victor var blevet lagt i seng. Det syntes jeg var rigtig hårdt og min samvittighed havde det virkeligt heller ikke for godt!

Eftersom at jeg hver dag først er hjemme fra arbejdet kl17.30 betyder det også at jeg aldrig vil kunne komme til at hente Victor fra vuggestuen. Den tanke gjorde mig lidt ked af det, da det bedste i hele verden er genforeningen med ens barn når man henter ham. Så jeg tog en snak med min chef og spurgte om der var mulighed for at jeg kunne møde fra kl8-16 to dage om ugen, for så ville jeg have en mulighed for at hente Victor i vuggestuen. Han syntes heldigvis at det lød som en god ide og kunne godt forstå min situation – så det så dejligt at høre! Jeg har nu mandag og fredag som faste dage hvor jeg går kl16. Fredage har jeg faktisk ikke hentet ham endnu, da min kæreste tit kan gå lidt tidligere fra sit arbejde. Den anden grund til at jeg skal hente ham er også for at lette det lidt for min kæreste. Han er selvstændig og arbejder hårdt hver dag. Så vi blev enig om at det også ville hjælpe ham meget hvis jeg kunne hente Victor et par gange om ugen. Det er jo også rart for ham ikke at have den hængende over hovedet hver dag, da han har rigtig meget at se til.

Nå men det jeg egentligt ville forklare jer og som er grunden til at min overskrift hedder som den gør er pga at jeg igår skulle hente Victor fra vuggesten efter arbejdet. Det betyder at han først bliver hentet omkring kl16.30! Det er også sent for et vuggestue barn og min samvittighed er heller ikke helt tilfreds med det – men det kan ikke blive anderledes.

Jeg bliver så mødt af en ældre kvindelig pædagog inde på en af stuerne hvor de sidste børn holder til. Hun sidder på nogle stole med en anden pædagog, hvor den tredje pædagog sidder på gulvet med Victor og en pige og leger. Den ældre kvindlige pædagog siger så til mig ‘hvorfor er du så forpustet?’, jeg siger så ‘jeg har skyndt mig alt hvad kan på cykel for at komme hen og hente Victor, da min samvittighed ikke har det så godt med at han er en af de sidste børn der bliver hentet’ hertil svarer hun ‘Jeg troede også at det var Chris der ville hente ham?’ hvorefter hun siger ‘det er også rigtig mange timer for sådan et lille barn, han bliver jo allerede afleveret lidt i 8 ikke?’, jeg svarer ‘jo det gør han, men om mandagen er det mig der henter ham fra nu af, men så er det jo godt at det kun er en gang om ugen han har en lang dag’. Hertil svarer hun ‘er det nu også det rigtige at gøre bare fordi du gerne vil kunne hente dit barn? Det er jo hårdt for de små at skulle komme ind på en ny stue sidst på dagen med børn og pædagoger de ikke rigtigt kender’. Jeg svarer så ‘Ja det er en lang dag for ham, men så er det stadigvæk godt at det kun er en dag om ugen at det sker. Chris er selvstændig, så det er ligeså meget for at hjælpe ham i hverdagen at jeg henter ham om mandagen!’.

10424228_10152725368863845_8004882214863759844_n

Gad simpelthen ikke længere at høre på det lort hun lukkede ud af sin mund, så vendte mig bare mod Victor som stadigvæk bare sad og legede på gulvet. Blev så rasende og ked af det! Følte at hun prøvede at give mig endnu mere dårlig samvittighed. Victor er fandme den der altid er blevet hentet som det første barn lige siden han startede der, og så fordi at han én dag om ugen er det næstsidste barn der bliver hentet er der bål og brænde. Det pisser mig så meget af og jeg tager det virkelig personligt!!! Desuden ville han ikke engang med mig hjem, han ville hellere sidde og lege. Så helt hårdt for ham er det jo heller ikke at han kommer ind på en anden stue en gang om ugen.

Da jeg så kom hjem tænkte jeg over hvad jeg skulle have svaret hende i stedet for det jeg egentligt sagde. Ville ønske at jeg var lidt mere spydig mod hende!! Kender i ikke det at man bagefter tænker over hvad man burde have sagt?? haha. Jeg fandt i hvert fald på en masse ting som jeg ville ønske jeg havde sagt i stedet for, bare for at lukke munden på hende. Faktisk, så virker hun til at være sådan en bedrevidende irriternede person som bare skal kommentere på alt!

Puha, havde lige brug for at komme af med lidt aggressioner! Det skuffer mig i hvert fald helt vildt at hun skulle kommentere det og næste gang har jeg tænkt mig at svare hende igen. Hvis det stod til hende skulle vi sikkert først aflevere Victor kl9 og hente ham igen kl15 – men kære bedrevidende pædagog, sådan hænger livet ikke sammen med to forældre der har fuldtidsarbejde. BUM!!

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

26 kommentarer

 • Maria

  Hej
  Kan fuldt ud godt forstå din frustrationer, og jeg har det sådan. Selvom hun er pædagog og har sikkert været det i mange år, så er hun ikke bedre vidende i forhold til dit barn. Der er mange ting som har ændret sig. Og folk har bare et fuldtidsjob, for at tingene kan køre rundt på hjemmefronten. Tror også grunden til, hun siger det hun gør, er sikkert bare fordi hun vil tidligt hjem, så skal det altid gå ud over de sidste børns forældre. Så har man det sådan lidt, hvorfor har du så valgt og blive pædagog..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   100% det er fordi hun gerne vil tidligt hjem!!
   Min kæreste har lige fortalt mig at han har fundet ud af at hun bor i Malmø, så det er da derfor..
   Måske hun burde finde sig en arbejdsplads tættere på sit hjem hvis hun ikke kan klare at få sent fri..

   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Irriterende type.
   Men by the way så må man i de fleste institutioner ikke gå før institutionen lukker alligevel selvom der ingen børn er. Fordi der skal være nogle til at tage tlf eller hvis nogle forældre kommer tilbage for at hente noget. Sådan er det der jeg arbejder.
   Men ja hun lyder som en nævenyttige type og skal bar blande sig uden om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Præcis! Så hun skal bare lukke…
   Hun har heller ikke komenteret noget siden episoden, så det er dejligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia mittet

  Arghh.. Bliver sku lidt sur, flov og ked af det på mit fags vegne.. Er selv pædagog, og jeg sys det er en ualmindelig uproffessionel tilgang til en forælder.. Både børn og voksne bør blive mødt med imødekommenhed og smil, når de kommer ind i institutionen, så man føler sig godt tilpas. I øvrigt har alle familier deres grunde til at hente og bringe som de gør, så det skal du bestemt ikke have dårlig samvittighed over. Vores samfund er ikke lavet til at have småbørn.. De vil gerne både have at vi arbejder fuldtid og samtidig henter tidligt og er sammen med vores børn.. Dette er ikke muligt, og derfor må vi gøre det så godt vi kan og planlægge så det passer familien.. Er fuldstændig sikker på, at din søde dreng ikke lider nogen nød, når du i øvrigt er en god, omsorgsfuld og kærlig mor.. Det er meget nemt at sidde på en stol og dømme forældrene uden at sætte sig ind i deres situation..
  Og hvad i alverden sidder hun egentlig der for. Hun burde sidde nede på gulvet med dit barn og give ham en dejlig afslutning på dagen.. Det er på den tid af dagen, at børnene virkelig kan nyde de voksnes opmærksomhed..!!!! Husk altid at rose dig selv for at være den aller bedste mor for netop dit barn..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Jeg tager virkelig hatten af for din besked!! Det gør mig glad at du skrive de ting, så det ikke bare kun er mig der syntes det ikke var okay.
   Det som gør mig mest irriteret på hende er, at hun jo udemærket godt ved at Victor sjældent er der som det sidste barn. Han er fandme den der altid bliver hentet først.. Som jeg også prøvede at forklare hende var at det også er for at lette det lidt fra min kærestes skuldre.. min kæreste og jeg er blevet enige om at hvis hun kommer med én bemærkning til, så går vi til ledelsen og siger at det ikke kan være rigtigt! Det er åbenbart ikke første gang, hun har vidst også sagt noget til min kæreste på et tidspunkt!
   Jeg elsker dit sidste afsnit med at hun burde sidde på gulvet – for det er jo lige præcis hvad hun burde.. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Jeg fik helt ondt i maven af at læse dit indlæg! Jeg stemmer i med Mias kommentar, da jeg selv for nogle år siden arbejdede som pædagogmedhjælper i en vuggestue. Jeg græmmes ved tanken om så usympatiske pædagoger. Som pædagogmedhjælper kunne jeg da af og til undre mig over at nogle børn var i institutionen 10 + timer hver dag, men jeg lod den ligge dér og prøvede på ikke at dømme forældrene, da man aldrig kan vide, hvilken situation, de befinder sig i. Og det er jo lige præcis et af hovedformålene med institutionerne: at passe børnene. Det skal de ansatte på ingen måde anklage forældrene for. Min erfaring er, at det er mere en standard end afvigelse at have børn i institution i tidsrummet 8-16.30. At det så kun sker for Victor én gang om ugen er jo nærmest en luksus. Når pædagogen både tænker, at det er en form for svigt og faktisk også siger det (in)direkte til dig, skal hun vist lede sig om efter et andet fag. Hun bør have nogle helt andre faktorer at bekymre sig om og nogle andre prioriteter – som fx at give dit barn og de andre børn opmærksomhed, som Mia så fint skriver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg synes da helt sikkert at du skal tage fat i hende og fortælle hende hvordan du havde det med hendes kommentarer, som jeg i øvrigt ikke forstår noget af! Jeg er selv pædagog og det er fuldstændig normalt at børnene ikke bliver hentet tidligt hver dag, det kan bare ikke lade sig gøre. Du skal ikke have det dårligt, det er også vigtigt at du er en del af Viktors liv dernede. God dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Jeg ville egentligt rigtig gerne tage en snak med hende, men det er nærmest bare umuligt for mig med de arbejdstider jeg har!
   Så vil prøve at lægge det bag mig, men både min kæreste og jeg eur enige om at hvis hun kommer med en bemærkning én gang til tager vi fat i ledelsen.. Det kan jo ikke være rigtigt altså!
   Men tak for din kommentar, det er dejligt med lidt anderkendelse fra en pædagog 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvor er det bare dumt gjort af hende.. selvfølgelig skal vuggestuebørn ikke have 10 timers dage hver dag, men nogle dage hvor de er der i yderpunkterne af dagen tager de bestemt ikke skade af. Det skal du bare lade gå ind af det ene øre og ud af det andet!
  Hilsen en vuggestue pædagog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hehe tak 🙂 Jeg vil prøve at glemme episoden!
   Blev nok bare ret så chokeret over det.. Men er da glad for at du som pædagog er enig med mig hehe 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Spændende indlæg…nu håber jeg ikke jeg bliver brændt på bålet, men jeg håber man gerne må komme med sin uforbeholdne mening herinde også 🙂

  Der er altid et valg – hvis man ønsker at hente sit barn tidligt, kan man sagtens gøre det: man kan finde et deltidsjob, man kan være studerende, man kan betale en ung pige der kan hente sit barn, man kan finde på en række andre muligheder, der gør at barnet ikke skal være mange timer i institution. Alt andet er dårlige undskyldninger som forældre finder på. Undskyld hvis det lyder for hårdt.

  Nu til selve indlægget. Jeg synes desværre allerede det går skidt frs starten af, da du træder ind og udtrykker dig undskyldende. Det skal du ikke, institutionen har åbent fra det og det tidspunkt og lukker ved et bestemt tidspunkt. Du er der inden for tiden, derfor bør pædagogen blot stikke piben ind. Er man nogenlunde velfungerende og professionel kan man nok tænke sig til, at de fleste forældre gør hvad de kan for at hente deres børn hurtigt. Du skal ikke tage det tungt, måske har hun selv haft en dårlig dag, og derfor skulle der lige lukkes noget damp ud. Enig med de andre der skriver herinde. Du gør det fint!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hehe det er helt ok med sine egen holdninger 😉
   Syntes nu ikke at det lyder hårdt, for du har ret. Hvis man virkelig ikke vil have sit barn bliver hentet sent så må man kunne finde en løsning.
   Nu hvor det kun er en gang om ugen i vores tilfælde finder jeg ikke behovet for at hyre en barnepige eller noget andet..
   Altså jeg ved hvad du mener og du har også fuldstændig ret i at jeg ikke burde undskylde – specielt ikke når jeg stadigvæk henter ham indenfor åbningstiden. Det irriterer mig dog stadigvæk helt vildt at jeg ikke fik svaret hende lidt igen, men tror nu det var fordi jeg fik et chok over de ting hun sagde. Det var ikke ligefrem det jeg forventede at møde da jeg skulle hente ham!
   Min kæreste har så fundet ud af at hun bor i Malmø, så det har sikkert været fordi hun gerne ville hjem…….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna L

   Jeg må lige kommentere her.
   Selvfølgelig har man altid et valg, og Line Sofie har jo netop valgt – hun har valgt at ændre sine arbejdstider, så hun kan hente sit barn en gang om ugen, fordi det er vigtigt for hende. Derfor kan hun jo ikke hyre en ung pige til at hente, for pointen er jo netop, at hun gerne selv vil se Victors glade ansigt nede i vuggestuen.
   Det er altså også de færreste der ‘sagtens’ kan finde et deltidsjob. For det første hænger deltidsjobs ikke på træerne, for det andet har de fleste almindelige børnefamilier da brug for to fuldtidsindkomster, for at få det hele til at løbe rundt! Og at studere i stedet for at arbejde – undskyld, men ved du godt hvor stort et fald i indkomst, det ville give? Plus at det er en kortsigtet løsning (et studie varer jo kun et vist antal år), ikke alle studier har få timer (de fleste kræver faktisk mere end 37 timer om ugen) og man skal også have lysten til at studere og ikke bare gøre det for at få tidligere fri?!
   Ja undskyld, men synes simpelthen din kommentar virker så uovervejet og helt hen i vejret. Det er dejligt for dig, hvis din situation er/bliver sådan, at du ‘sagtens’ kan nøjes med deltidsjob eller være evighedsstuderende på et studie, hvor man kan holde fri kl 14 hver dag, men sådan tror jeg nu, det er de færreste, der har det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anna

   Nu var den første del af min kommentar ikke møntet på Line sofies situation men på langt de fleste forældre.
   Man kan sagtens få det “til at løbe rundt” uden to indkomster, og ja er det ikke meningen det kun skulle være en kortsigtet løsning? det kunne være mens barnet gik i vuggestue, eller blot to år af den tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anna

   ja, på SU ville det vist give det dobbelte af en su – det kan man sagtens leve for i en kortere periode.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AMANDA

  Hva f… bilder hun sig ind??
  Hun får det jo til at lyde som om det den værste form for mishandling af et barn..

  Amen bliver helt forarget.
  Da jeg var lille (børnehavealderen) var jeg den første der blev afleveret og en af de sidste, som blev hentet. Min far havde egen virksomhed og var i den periode enlig forsørger.. og han var sgu elsket af alle de kvinder, som passede mig. For “ajmen altså så hårdtarbejdende en alenefar” i den tidsperiode.. det var jo MEGET atypisk! Men havde det været en kvinde, så havde det helt sikkert været den vildeste mishandling af mig.. omg! Det kan gøre mig hidsig.

  Der er så nok os nogle som mener, jeg har fået et svigt på den front – og nej.. det har jeg ikke. Det handler mere om den tid, man har sammen efter, at man er blevet hentet. Min far brugte al tid og kræft på mig, når han så var der… jeg føler jeg har fået 100x mere kærlighed end så mange andre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Jeg forstår virkelig heller ikke hvorfor hun pludselig har haft brug for at komme ud med sådan noget..
   Og slet ikke nu hvor det er så sjældent at han bliver hentet som den sidst!
   Man er slet ikke dårlige forældre fordi man ikke henter sit barn kl15, sådan hænger hverdagen jo ikke sammen i dagens danmark.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej Line..
  Min datter går på samme stue som Victors og jeg har fået samme melding – på trods af at Clara kun er blevet hentet efter 16 EN gang i den tid hun har gået der!!
  Jeg blev SÅ vred og holdt hende faktisk hjemme dagen efter!
  Jeg blev virkelig ked af det, og er stadig ret indebrændt!

  At du så har haft samme oplevelse før mig endnu mere sur!

  Jeg forstår virkelig hvordan du har det og kan godt forstå du blev helt mundlam – jeg vidste heller ikke hvad jeg skulle sige.

  Avs i morhjertet!

  Knus fra Sara (Nicoline’s veninde)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Hej Sara.
   Ej okay, virkelig??? Det var sgu da utroligt.. Min kæreste og jeg har også snakket om at hvis hun så meget som én gang til skal komme med en bemærkning går vi til ledelsen.. Det kan jo ikke være rigtigt at det skal være sådan!
   Går din datter stadigvæk dernede?
   Har vi egentligt mødt hinanden før? Tænker bare siden Nicoline er vores fælles veninde 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Ja, det er faktisk ret utrolig, og siden i har oplevet det samme begynder jeg at blive lidt bekymret for at det er en generel holdning dernede! Og jeg synes bare slet ikke at det er OK!
   Så jeg overvejer også lige at snakke med ledelsen… Det kan ikke være rigtig at man skal gå hjem og have det så dårligt over så latterlig en kommentar!
   Gad vide om det er den samme der har sagt noget til os?

   Ja, Clara er først lige startet her i Januar, så hun er den nye pige 🙂

   Vi har kun lige hilst på hinanden en enkelt gang da vi begge var tykke 😉 Dig og Nico skulle vist i bio inde på fisketorvet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Ja det burde man næsten gøre! Men vi giver hende en sidste chance, men hammeren falder også hårdt hvis hun kommer med noget igen..
   Nu vil jeg ikke nævne hendes navn her, men hendes navn starter med M, lille ældre dame – siger det dig noget? 😉
   Og er det mon den samme person?
   Arh okay 🙂
   Det kan jeg faktisk godt huske 🙂 Det var om vinteren ikke? For mit vand gik om natten efter biografturen med Nico hehe 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Hende der sagde noget til mig, starter også med M, men hun er ikke lille og ældre 🙂 Så det er ikke den samme… Det er hende der stopper her sidst på måneden, som er på Victor og Claras stue…

   Jo, det var om vinteren. November eller December tror jeg?… Jeg mindes faktisk også at du sagde at det var lige oppe over 🙂
   Jeg håbede sådan at Nico´s tilstedeværelse ville have samme effekt på mig, til sidst i min graviditet, men så heldig var jeg ikke – Clara lod os vente 11 dage efter termin 😉

   Hvis i oplever noget nyt dernede, er du velkommen til at sige at jeg har oplevet det samme – måske det har lidt mere pondus, når vi er flere der har oplevet det sammen? Ellers må du ogsp bare skrive til mig – Du kan få mit nummer ar Nico 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Aaarrhhh hende 🙂 Ja hun kan også godt være lidt spydig engang imellem! Men så er det jo godt at hun stopper 😉
   Jeg kan fortælle dig at det var den 30 Okt. 2013 haha, for mit vand gik natten til den 31 Okt og fødte Victor 1 Nov..
   Åh gud, det må virkelig ikke have været sjovt tilsidst! Jeg fødte victor 17 dage FØR termin 🙂
   Skal nok sige til mht vuggestuen hvis vi gør noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Ved du hvad det skal du slet ikke tage dig af at hun er sådan imod dig. Hun er der for at passe børnene og hvordan og hvornår de bliver hentet skal hun da slet ikke blande sig i.
  Vi er altid blevet afleveret 6-6:15 og først hentet igen ved 3-4 tiden og vi har da ikke taget skade. Mine forældre havde et job der gjorde at det var sådan og så må det være sådan jo. Det var ikke hver dag men når det var så var det på de tidspunkter og også i børnehave og det skal pædagogerne da bare acceptere og ikke blande sig i.. Vi har ihvertfald ikke taget skade af at blive passet i de timer.. 🙂 Så bare lad hende tro hvad hun vil 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linesofie

   Ja sådan er det jo.. Hun skal bare slappe af hehe!
   Hun har heller ikke sagt noget siden episoden, så det er dejligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 hurtige!