Kærlighed i badet

Tænker du over hvordan du taler til dit barn??

11008422_10152921180098845_1860980525123068071_n

Det her emne er så vigtigt og jeg tror desværre at mange forældre glemmer det i den travle hverdag. Men har du tænkt over hvordan du taler til dit barn?? Jeg har bestemt og nogle gange kan jeg godt blive ked af det hvis jeg har hævet stemmen overfor Victor.

Jeg kan mærke, at jeg i mine stressede perioder ikke har den store overskud til at have tålmodighed, hvis han fx. er fræk. Så har jeg nemmere ved at hæve stemmen, da jeg ved det kan få ham til at stoppe noget han måske ikke må. Men når jeg nu vender den om og tænker på hvorfor han er fræk, har det nok noget at gøre med at han kan mærke at jeg er stresset. Jeg glemmer tit at vende den om og tænke på hvorfor han måske reagerer som han gør. Hvis jeg har hævet stemmen overfor ham kan jeg godt få rigtig dårlig samvittighed og tænke at han ikke vidste bedre osv. Det får mig så derfor til at være ekstra kærlig i håb om at han vil tage imod min “undskyldning”.

Hvordan får i det med jer selv, hvis i har hævet stemmen for jeres børn???

Generelt syntes jeg bare, at mange forældre er hurtig på aftrækkeren til at hæve stemmen overfor deres børn. Jeg har faktisk en lille episode som i skal høre om, der skete forleden. Jeg var lige kommet af toget på stationen hvor jeg bor, det er sidst på eftermiddagen, så der er ok med mennesker som skal af toget. Da jeg er gået ned ad trapperne til tunnellen, går jeg til venstre for at gå op ad en lille bakke. Her kommer en mor og hendes to børn med deres cykler. Moren og storesøsteren trak deres cykler ned ad bakken, mens drengen på en 6 år kørte ned ad bakken. Jeg tænkte ikke at det var irriterende, man kunne nærmere se at han var stolt og syntes at det var fedt. Her går jeg så forbi moren (så jeg kommer mellem hende og hendes søn), pludselig så råber hun sine lunger ud – lige ind i mit hovede vel at mærke – at han skal stoppe og trække cyklen i stedet for. Begrundelsen kunne jeg nu godt forstå, da der er mennesker som er stået af toget og skal den vej. Men hendes måde at råbe det på var alt for meget. Jeg tog mig selv i at tænke, ‘slap af en kælling’ (undskyld mit sprog), men det var nok fordi jeg var chokeret over den måde hun udtrykkede det på. Det kan godt være at det bare er mig der er lidt for nærtagende, men jeg syntes faktisk at det var synd for ham. Det fik mig i hvert fald også til at tænke at sådan vil jeg ALDRIG tale til Victor!

Grunden til at jeg vælger at fortælle netop denne episode, er fordi den godt kunne være undgået. Og med det mener jeg bare, at der er mange måske små og rent faktisk ligegyldige episoder hvor det at hæve stemmen godt kunne være undgået. Tror hvis alle forældre tænkte sig om en ekstra gang, inden de skal til at hæve stemmen, vil man kunne få noget mere positivt ud af det. Som forældre og barn!  Uden at vi måske tænker over det, påvirker det vores børn meget mere end vi lige går og tror. Specielt til de helt små som ikke kan tale endnu. De forstår virkelig meget af, hvis ikke alt man siger til dem! Det er faktisk ret fascinerende.

I de perioder hvor vi som forældre herhjemme er glade, det hele kører både på job og hjemfronten og der ikke er noget at klage over – jamen så kan jeg virkelig mærke hvor stor en effekt det har på Victor. Han griner når vi griner, selvom han måske ikke ved hvad vi griner af. Han vil være med til alt det vi laver, fordi han syntes at det er hyggeligt at være sammen med sin glade mor og far. Det er så tydeligt at læse hans adfærd! Derfor mener jeg også, at det er vigtigt at man husker at holde fokus på at tale pænt til sit barn, da jeg tror det har stor betydning for barnets opførsel.

Denne video nedenunder her beskriver det meget godt hvordan vi som forældre kan påvirke vores børn.

Sponsoreret

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighed i badet