Jeg er i et dilemma!!

Så vendte det hele lige 180 grader!!

12009832_10153229232568845_2952630739580200224_n

Kan i huske i sidste uge da jeg skrev om min frustration ang når Victor havde slået sig i vuggenstuen? (hvis du ikke har læst det, kan du læse det HER) Jep, det hele er så lige vendt 180 grader…..

Da min kæreste hentede Victor i vuggestuen forleden fik han af vide at Victor havde bidt to andre børn!! Den ene dreng havde fået en blå hånd af Victors bid. Omg tænkte jeg, det orker jeg ikke at skulle kæmpe med og stakkels de børn som er blevet bidt. For det første kom det som et kæmpe chok for os begge to, for det andet tog jeg det meget personligt og blev faktisk enormt ked af at høre det. Jeg har ikke lyst til at blive stemplet som ‘den mor der har en dreng som bider’. SLET IKKE! Og hvordan skal man lige takle sådan noget når man har et barn som endnu ikke snakker?!?! Nå, men efter jeg var faldet lidt til ro følelsesmæssigt, ringede jeg til min storesøster der arbejder i en børnehave og min veninde som arbejder i en vuggestue og er uddannet pædagog. De begge to sagde at det var fuldstændigt normalt at børn kommer i perioder hvor de bider, på grund af de måske ikke kan tale og deres eneste måde at udtrykke sig på, er ved at bide. Efter jeg havde talt med dem begge to faldt jeg lidt mere til ro! Selvfølgelig er det ikke okay at han bider, slet ikke. Og vi som forældre skal nok være mere konsekvente/pædagogiske overfor Victor når der er noget han ikke må (selvom det syntes jeg nu at vi er i forvejen!).

Jeg ringede så til vuggestuen dagen efter for at tale med dem og høre dem hvad de nu forventede af os osv. Hende pædagogen jeg snakkede med var rigtig sød ved mig. Hun kunne nok godt høre at det gik mig på og at jeg havde lyst til at vi skulle løse problemet sammen. Men hun sagde bare til mig at vi ikke skulle gøre noget stort ud af det nu, da han kun havde gjort det den ene gang. Hun sagde at det ville være noget andet hvis han blev ved med at bide og at så ville vi nok blive kaldt ind til en samtale. Men gudskelov er det ikke sket siden!! Og heldigvis sagde hun også at det er en fase de fleste børn kommer i, hvor nogle bider ofte og andre kun en gang. Lad os håbe at Victor aldrig gør det igen!

Har i oplevet noget ligende med jeres børn? Og hvordan taklede i situationen?

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

1 kommentar

  • HT

    Hej Line Sofie 🙂

    Børn i vuggestue alderen sanser igennem munden, så med mindre du får af vide, at han bider når han f.eks. ikke får sin vilje eller er sur, så skal du ikke tænke over det. Er selv pædagogstuderende og de pædagoger jeg har arbejder med er i ny og næ blevet bidt af vuggestue børnene bare sådan ud af den blå luft så det er normal, at det bare sådan sker!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er i et dilemma!!