Drømme fødsel - første del

Drømme fødsel – part to

… Klokken var ca 8:30 da vi ankom på Hvidovre hospital. Vi fik først besked på at sætte os ud i venteværelse, men efter max 10 min blev vi kaldt ind på en lille undersøgelsesstue. Det var en jordemoder studerende som tog imod mig og som skulle følge mig. Første tænkte jeg ‘åh nej, en studerende’ og at dengang for 6 år siden min storesøster skulle føde, havde hun også en studerende – hvilket betød at alt nærmest skulle gøres to gange. Det magtede jeg ikke helt, men bed det i mig for hun var rigtig sød. Det viser sig så at den jordemoder som skulle følge den studerende, var den samme som lavede en hindeløsning på mig to dage forinden. Så blev både min kæreste og jeg lettet, for vi kunne super godt lide hende.

Jeg bliver undersøgt forneden og er kun 2,5 cm åbnet trods ret vilde veer. Vi laver en aftale om at vi skal gå en tur og komme tilbage kl 11, hvor de så ville give mig et lavement, da de plejer at hjælpe på at man åbner sig lidt mere. Tror vi gik en tur i max en halv time! Jeg kunne slet ikke holde det ud og mine veer tog mere og mere til. Jeg kunne næsten ikke gå, så ondt gjorde det. Da klokken var omkring kl 10 sagde jeg til min kæreste at jeg på INGEN MÅDE kunne gå rundt til kl 11 og at jeg skulle have et værelse nu!! Min kæreste var meget forstående så vi tog tilbage til fødemodtagelsen. Jeg fik hurtigt et rum og blev lagt op på en briks. Igen blev jeg undersøgt forneden og jeg havde så åbnet mig 4 cm! Det var faktisk mega hurtigt, så derfor tænkte vi at denne fødsel nok ikke ville tage 27 timer, som den gjorde med Victor. Herfra tog alt fart! Jeg fik et lavement og efter noget der ligner 7 minutter skulle jeg VIRKLIG på toilettet. Desværre havde det rum jeg lå i ikke noget toilet, så måtte halv løbe ud på gangen og tage det som lå tættest på. Uheldigvis var der optaget og måtte halvløbe videre ned ad fødemodtagelsen for så at nå hen til endnu et toilet som var OPTAGET!! Her panikkede jeg virkelig.. Jeg skulle skide så meget, at jeg ikke troede jeg kunne nå at holde det inde længere. Det endte med at jeg stod ude på gangen og skreg at der var fucking optaget og at jeg skulle skide NU.. (haha, det må have set komisk ud) Udover at jeg skulle skide helt vildt, ja så fik jeg også veer samtidig. Både min kæreste og flere jordemødre kom mig til undsætning og eskorterede mig ud på et ledigt toilet. Så nåede heldigvis på toilettet haha!

15965812_10154400292528845_2605036940012859047_n

Jeg fik ordnet det der skulle ordnes og fik skiftet tøj til det jeg havde fået udleveret af hospitalet. Det tog mig ekstrem lang tid da jeg havde onde veer imens. Da jeg var færdig blev jeg sat på en stol med hjul på og kørt ned på fødegangen hvor jeg fik et værelse. Jeg ville rigtig gerne have en epiduralblokade og jeg vidste at det skulle gå stærkt! Men de måtte ikke ringe efter anæstesilægen før de havde fået lagt et drop i min hånd. Så jeg skyndte helt vildt på mine to jordemødre, som jo bare gjorde det bedste de kunne! Den studerende startede med at lægge et drop i min højre hånd, men hun kom til at stikke forkert, så der kom blod ud over det hele og de måtte begynde forfra med den anden hånd. Her tog den anden jordemoder over og fik lagt droppet. De ringede så efter anæstesilægen som kom efter et kvarters tid. Da anæstesilægen skulle til at forklare mig om proceduren kunne hun godt se at jeg havde mange smerter og af en eller anden grund gik de igen. Jeg kan ikke helt huske klart her, men mener de synes at jeg har for mange smerter/veer, til at en epiduralblokade ville nå at hjælpe mig. Da jordemoderen undersøgte mig forneden igen var jeg allerede åbnet mig 8 cm! Så det stod 100% klart, jeg kunne ikke nå at få en blokade og måtte føde uden nogen form for smertestillende.

På et tidspunkt ikke ret lang tid efter jeg blev undersøgt forneden var min kæreste og jeg alene på stuen. Pludselig fik jeg den største trang til at presse. Så jeg sagde til min kæreste at jeg skulle presse, han sagde derefter at de nok ville komme tilbage om lidt – men det faldt altså ikke i god jord hos mig, da jeg jo godt vidste hvad det betyder når man får trang til at presse. Jeg sagde til ham at han med det samme skulle finde en og fortælle at jeg skulle presse. Kort tid efter var der mange på stuen og jeg havde nu åbnet mig 10 cm og var klar til at føde. Efter 14 min med presseveer var Ellie ude og blev lagt op på mit bryst <3 Det var den mest fantastiske følelse nogensinde – nu var hun her endelig. Hun er så perfekt!

Ellie blev født den 16.12.16, kl12.32. Hun vejede 3203 gram og var 51 cm lang <3

Der gik kun 6 timer fra mit vand gik til hun var ude, så for mig må man sige at det var en drømme fødsel. Det at jeg så klarede den uden nogen form for smertestillende satte prikken over i’et. Jeg er selv ret stolt over det jeg præsterede den dag!

16003063_10154400334143845_4477743067277155684_n

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømme fødsel - første del