Advents giveaway nr 3 - den sidste!

Dårlig tur på Hvidovre Hospital

Der går ikke én uge uden at jeg skal en tur på Hvidovre Hospital – så denne uge var selvfølgelig ikke en undtagelse!

I torsdags var dog en planlagt scanning, som jeg fik for to uger siden af en læge. Jeg har været meget spændt på at høre hvad hun vejer, da jordemoderen jeg besøgte i fredags fik hende til at veje 2808 gram. Jeg er godt klar over at det er meget plus/minus i forhold til scanninger og at det ikke er 100% korrekt. Men de giver stadigvæk en cirka vægt og det er jeg glad for at jeg kan følge med i.

Jeg startede lige kl 8 om morgenen med at få taget blodprøve hos blodprøvetagningen. Grunden til at jeg gjorde det så tidligt var fordi, at de ville have jeg skulle faste, så kunne ligeså godt få det overstået. Min scanning var først kl 13:30 og jeg ville på ingen måde kunne faste i så mange timer. Jeg er jo stadigvæk oppe kl 6 om morgenen selvom jeg har barsel og jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg ville nå at dø 10 gange hvis jeg skulle faste i så mange timer op til min scanning!

Da jeg ankom til min scanning senere på dagen skulle jeg som sædvandligt tisse i en kop. Blev ret hurtigt kaldt ind til den læge som jeg skulle til samtale samt scannes hos. Vi startede med scanningen som det første, da vi ligeså godt kunne få det overstået så hun kunne ligge de mål hun havde taget af mini ind i systemet. Hun var meget lang tid om at scanne mig, men det var kun fordi hun var grundig. Efter hun havde taget mål af hovedet, maven og lårbenet kunne hun se at der var noget som ikke stemte overens.  Talene så underligt ud og hun tilkaldte derfor en sonograf som skulle tage ekstra mål af prinsessen. De fik stort set de samme tal, så første scanning var ikke helt hen i vejret alligevel. Ud fra de mål der blev taget af prinsessen sagde computeren, at hun nu vejede 2572 GRAM!!! Det er altså mindre end min sidste scanning for 14 dage siden på hospitalet!!!! For godt 3 uger siden fik en anden læge hende til at veje 2717 gram og i fredags i forrige uge, fik min private jordemoder hende til at veje 2808 gram!!! Hvad fanden sker der lige!?!? Hvordan kan man få SÅ forskellige mål af hende, på kun 14 dage?? Det viser i hvert fald bare at scanninger også kun er et skøn – men nok et skøn jeg havde håbet på var mere præcist end som så.

Det er i hvert fald mega frustrerende for mig og jeg bliver helt vildt ked af det. Troede faktisk at mit besøg på hospitalet denne gang skulle gå godt! Nu ligger hun igen i -15%, det er dog stadigvæk inden for normalen, men alligevel en stor afvigelse fra sidste scanning hvor hun var i +5%. Min urinprøve var heller ikke særlig god, der havde jeg to plus for protein og tre plus for blod. Så nu har jeg fået to nye tider i næste uge til kontrol og en ny scanning. Lægen som scannede mig ville tage mig med på en konference der var lidt senere på dagen, for at snakke med andre læger om hvad der skal ske med mig. For som lægen sagde, spørgsmålet er nu om hun stadigvæk har bedst ved at være inde i min mave, eller om det er bedste for hende at komme ud og få noget mere næring. Altså om jeg skal sættes igang!

Idag skal jeg til ny kontrol og ellers tager vi den bare en dag ad gangen!

15492152_10154295347003845_6072080136513554839_n

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

5 kommentarer

 • Sabrina

  Kender dine følelser og frustrationer alt for godt. Jeg er selv gravid i snart 36 uge. Og hører os til Hvidovre hospital. Jeg har haft en vanskelig start af min graviditet, med indlæggelser gang på gang, fordi jeg kastede op 24/7. Midt i alt det, viser det sig pludselig at min graviditet har givet mig for lavt stofskifte- dog ingen behandling, da det nok går over efter fødslen. Men grundet mit stofskifte ville de høje ekstra øje med hende og hendes størrelse. Vi har fra start af, fået af vide hun var for lille, hun fulgte sin egen kurve, men var dog sund og rask. Skulle os på hospitalet med blodprøve og til samtale med læge. Og lidt bekymrede var de. Men nu var jeg til jordmoder i fredags, som sagde hun( inde i maven) var en lang og stor baby på ca 2800g.
  Hvilket bare virker så underligt, når vi gang på gang har hørt hun er lille. Så spændende bliver det- hvilken størrelse hun har, når hun kommer ud. Men ihvertfald kan de godt være lidt uenige på det hospital. Alt held & lykke din vej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan sagtens følge dig.. Min pige lå 23% under snittet i uge 36, og blev derfor holdt øje med. Ikke nok med det lå hun i underkropsstilling. Så skulle til vendingsforsøg som mislykkes. Derfor valgte de at sige kejsersnittet allerede skulle være 1 uge efter.. Hun blev scannet dagen inden hun kom til verden, og var nu 26% under. De vurderede hende til 2200 gram, men da hun kom ud, vejede hun 2560, og var så fin og “fed” om lægen sagde der hev hende ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Det er skægt – jeg havde præcis samme oplevelse, minus vendingsforsøg. Jeg fødte en lille pige for lige godt 4 uger siden i uge 39+0. Jeg blev sat i gang 38+5 – dagen inden var hun scannet til 2270 g og havde dermed ikke taget på siden sidste scanning to uger forinden (og vi blev noget så bekymrede). Hun blev som sagt født 39+0 og vejede 2570 g – og var også “fin og fed” og, med jordemoderens ord, lige som hun skulle være 😉 (og nu er hun 4,5 uger gammel og vejer 4 kg – så hun har hurtigt taget revanche ;-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke så meget styr på det med baby-tal og hvad der er sundt. Men ønsker jer held og lykke <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cille

  Kære Line.
  Tak fordi du deler dine historier pågodt ondt. Jeg har selv en dreng som er en månede yngre, end din victor. Og de sidste 3 mdr af min graviditet, gik jeg også konstant til kontrol ligesom dig. Jeg fik også 100 forskellige scanninger og beskeder, fra diverse læger, jordmødre osv. Og tilsidst fik jeg beskeden, at hvis jeg ikke havde født på termins datoen, så ville jeg blive sat i gang. Jeg gik tilfældvis selv i fødsels, på selve termins datoen, og fødte den skønneste dreng på 3400 kg, trods lægerne havde skønnet ham til 2500! Det er miraklernes tid, og jeg er sikker på at jeres lille prinsesse er helt perfekt, og kommer ud sund rask, når hun selv ønsker det. knus cille

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Advents giveaway nr 3 - den sidste!