En akavet oplevelse

Når mit barn har slået sig i vuggestuen

11986592_10153211192533845_4880910909465882738_n

Jeg ved ikke om det bare er mig, eller om der er andre mødre som har det på samme måde som mig. Jeg har i hvert fald bare brug for at komme ud med det!

Nogle gange når jeg henter Victor i vuggestuen har en slået sig, ofte ser det nok voldsommere ud end hvad der faktisk er sket. Men det der irriterer mig er, at når man så henter ham får man ikke af vide hvad der er sket?! Jeg vil da gerne vide hvad der er sket med mit barn. Ikke at de skal ringe til mig på arbejdet og fortælle mig det, men de kan som det mindste vel fortælle en det når man henter ham??

Forleden da jeg skulle hente ham sad han udenfor på en pædagog, han så ked og trist ud. Jeg så så at han havde fået en kæmpe hudafskrabning på hele den ene kind. Så siger jeg ‘hold da op der er en som har slået sig!?’, pædagogen siger så at han havde et lille uheld ved ribben og slutter samtalen der. Ikke at jeg skal have alt skåret ud i pap, men hun kunne måske godt fortælle mig lidt mere ind til uheldet – og hvis der ikke var nogle som så det, jamen så bare sig det. I fredags da min kæreste hentede Victor havde han igen slået sig. Denne gang havde han fået en bule i panden, men ingen af pædagogerne sagde noget om det. Min kæreste fortalte mig det dagen efter og jeg kunne se at det gik ham på at han ikke havde fået det af vide!

Skal vi bare lade som ingenting? og er det normalt det bare er sådan det foregår? Eller skal vi sige noget til dem OG HVAD?? Vi har jo heller ikke lyst til at lyde som nogle sippet forældre der er ved at dø over at se sit barn få en skramme, forså mig ret.

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

5 kommentarer

  • Jill

    Kære line sofie. Selvom jeg endnu ikke har fået min ønskebarnet, så fik dit opslag mig til at tænke over om vi i vores tid bare er overbeskyttende. Men nej det er vi ikk!!! Slf skal vi da vide alt når der sker vores små poder noget, også selvom børn skal være børn og ska ha lov til at slå sig. Slf kan det forekomme at pædagogerne ikke lige har set det, og det må man leve med. Men bestemt ikke hver gang ens barn er kommet galt afsted. Hvis i er pyldrer forældre, så bliver kærsten og jeg det da osse. Hav en rigtig dejlig dag

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannette

    Jeg ville ikke finde mig i det ihvertfald. Syntes helt sikkert du skal konfrontere dem og sige at du gerne vil vide det. Prøv tænkt hvis det før rigtig ondt om aftenen og han har brug for at blive nusset om så kan du ikke en gang “snakke” med ham om det der skete og at det går over igen og så får man da først dårlig samvittighed. Det er ikke noget med at være overbeskyttende han er dit barn og når han slår sig skal du vide det færdig slut 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

    Man kan jo altså også bare spørge personalet hvis man gerne vil vide det. ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Nu er jeg selv uddannet, og arbejder i en børnehave. Selvfølgelig skal vi som pædagoger fortælle hvad der er sket, hvis barnet har fået en skramme. Men i skal som forældre heller ikke være bange for at spørge ind til, hvordan skaden skete, for selvfølgelig er i nysgerrige på, hvordan jeres barn kom til skade.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisa Linnebjerg

    Jeg arbejder i en vuggestue og jeg må indrømme at jeg holder med dig i det her! Selvfølgelig skal i vide hvad der er sket! På min stue synes vi alle at det er vigtigt at vi alle sammen ved hvis et eller flere børn har fået en skramme eller lign. Det er både hvordan det er sket og barnets reaktion på det. Det er en del af institutuonslivet at man får en skramme, bule eller lign, men derfor skal man stadig være opmærksom på det!
    Synes du skal sige det til en af pædagogerne at i gerne vil have en mere åben dialog omkring det, da det er væsenligt for jer. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En akavet oplevelse