You don’s wanna miss this!

Om at sikre sin familie!

31486952_10155666198503845_6883077729160265728_n

Annonce for ASKhuset.dk

Det er en ting min kæreste altid har snakket meget om og derfor har vi nu taget en voksen beslutning!

Det har altid været vigtigt for ham, at kunne forsørge sin familie og give os alt det vi ønsker. Det ønsker jeg selvfølgelig også jeg kan, men tror nu mere det er en mandeting. Det at sikre sin familie handler ikke kun om penge, men ligeså meget om det sikkerhedsnet man skaber for hinanden. Jeg syntes bestemt at det er vigtigt at tænke over disse ting og specielt når der kommer børn ind i billedet.

Nu er vi jo i den fantastiske situation, at vi skal giftes og på den måde kan sikre hinanden – men i den grad også vores børn. Men man behøver altså ikke at blive gift for at sikre hinanden. Her taler jeg selvfølgelig om et testamente. Hvad nu hvis en af os gik hen og døde imorgen? (gud forbyde det!). Men det kan altså godt ske, hvor forfærdeligt det end er at tænke på. Jamen er det så ikke rart, at de praktiske ting er ordnet? At skåne ens efterladte til at tage stilling til fordeling af arv osv?

Vidste du at man også kan få lavet et børnetestamente som sikre, hvem der skal overtage forældremyndigheden over dine børn? Vi har faktisk valgt at fået lavet begge dele hos A.S.K Juridisk Hus.

Der er alt for mange danskere der ikke har et testamente, fordi de enten synes at det er for dyrt eller at det er en besværlig process. Dette vil de seje piger hos A.S.K meget gerne aflive. De vil gerne gøre det til en enkel process for danskerne og tilbyder derfor familieretlige dokumenter, til en lav ydelse uden at gå på kompromis med kvaliteten. Typisk kræver det kun en telefonsamtale på 20 min. og så klarer de resten.

Testamente: Relevant for hvem?
Testamente er for ALLE. Særligt udsatte er ugifte samlevende med og uden børn. Man arver INTET efter hinanden hvis man ikke er gift. så hvis man fx har børn vil børnene arve alt og det vil blive sat ind på en konto indtil børnene er fyldt 18 år. Dette er ofte ikke det ønskede, da længstlevende istedet kunne bruge pengene/hus/bil på børnenes opvækst.
Hvis man er ægtefæller og har børn er det vigtigt at sikre hinanden bedst muligt, idet længstlevende skal aflevere 25% af hele den samlede formue til børnene, hvis ikke man har et testamente. Man kan med et testamente sikre at det kun er 6,25% som skal realiseres til børnene.
– Derudover kan man med et testamente sikre at børnenes arv bliver deres særeje. det vil sige at hvis børnene er gift eller en dag bliver det og de går hen og bliver skilt, så skal de ikke dele det de har arvet med deres eksmand/kone.
– I testamentet kan man også bestemme at børnene ikke skal have hele eller dele af arven udbetalt den dag de fylder 18 år, såfremt man går bort inden de fylder 18 år. Dette kan være en god ide hvis man ikke ønsker at arven skal bruges til fest og farver. Så kan man fx bestemme at de skal udbetales når de fylder 21 eller 25 år.
– Ligeledes kan man hvis man har børn under 18 år. indsætte hvem man ønsker der skal overtage forældremyndigheden hvis begge forældre går bort inden barnet/børnene fylder 18 år. det kan fx. være ens forældre, søskende eller andre man ønsker der skal overtage forældremyndigheden.

Børnetestamente: Relevant for hvem?
Dette er relevant for alle forældre der har børn under 18 år. Det er særligt vigtigt hvis der er en bestemt person/personer man ønsker der skal overtage forældremyndigheden hvis man går bort inden børnene fylder 18 år. Eller hvis der er en eller flere personer man IKKE ønsker der skal have forældremyndigheden. Det kunne fx være den anden forælder hvis man ikke har fælles forældremyndighed.

Fremtidsfuldmagter: Relevant for hvem?
Relevant for alle. En god ide hvis man ønsker selv at bestemme hvem der skal træffe beslutninger på ens vegne såfremt man ikke længere selv er i stand til det. det kan fx være hvis man kommer ud for en alvorlig ulykke og bliver hjerneskadet eller man får demens mv. Dette sikrer også at ens nærmeste har rettigheder og ikke skal ansøge staten om at få lov til at træffe beslutninger. Det gælder både økonomiske og personlige beslutninger. Det er virkelig vigtigt, især hvis man ejer fast ejendom. Man kan nemlig ikke sælge huset eller den andens halvdel af huset uden at have en fuldmagt. Det kan jo være en nødvendighed hvis den syge er blevet uarbejdsdygtig og ikke får den samme indkomst eller at man skal skifte bolig af andre årsager.
Man kan fx. indsætte sin ægtefælle, samlever eller børn som fuldmægtig. både i forening eller prioriteret rækkefølge.

Testamentet kan udformes som et notartestamente som skal underskrives i den lokale byret foran en notar, hvor det bliver opbevaret og automatisk fundet frem ved død (retsafgift på 300,-) eller som et vidnetestamente hvor man selv finder 2 vidner der skriver under på at man er ved sine fulde fem når man opretter det, og så skal man selv opbevare det. De samme muligheder er der for børnetestamente. Fremtidsfuldmagterne skal tinglyses og underskrives hos notaren før de er gyldige.

Priser:
Testamente 2.500 kr.
Fremtidsfuldmagt 500 kr. (vi tinglyser gratis)
Børntestamente 750 kr.

I samarbejde med A.S.K har jeg fået lov til at give jer 20% på de ydelser, de tilbyder på deres hjemmeside. Klik lige HER <– For at få rabatten skal i blot fortælle dem, at i har fået den igennem min blog – super nemt!

Skærmbillede 2014-08-13 kl. 13.15.31

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

You don’s wanna miss this!